Bouwverslag Prototype MIG 3

Discussie in 'Vliegende schaalmodellen' gestart door j.weel, 4 apr 2015.

  1. ronald blaas

    ronald blaas

    Lid geworden:
    23 mrt 2012
    Berichten:
    164
    Locatie:
    bussum
    Dat is zeker een klus jeroen maar ziet er goed uit hoop dat het lukt :thumbsup:
     
  2. j.weel

    j.weel

    Lid geworden:
    2 feb 2009
    Berichten:
    3.825
    doordat ik de afgelopen periode erg druk ben geweest weinig kunnen doen aan de mig

    nu ook nog geveld door verkoudheid

    ik heb wel ondertussen spannertjes gevonden
    maar 8 euro per stuk en ik heb er 16 nodig
    komt er ook nog bij dat ze niet helemaal voldoen aan mijn wensen zodat ik de helft nog kan veranderen ook

    toch maar zelf maken denk ik

    ik mis nu echt een draaibank
     
  3. vogelman

    vogelman

    Lid geworden:
    15 jul 2009
    Berichten:
    397
    Locatie:
    Maarssen
    mick reeves heb hele kleine spanners [turnbuckl] ongeveer 2,5 euro per stuk.
    john
     
  4. vogelman

    vogelman

    Lid geworden:
    15 jul 2009
    Berichten:
    397
    Locatie:
    Maarssen
    Als de spanners van mick reeves m2 nog te groot zijn ,kijk dan op de side van Proctor interprises die heb ze nog kleiner van koper.
    john.
     
  5. j.weel

    j.weel

    Lid geworden:
    2 feb 2009
    Berichten:
    3.825
    ik ga kijken bedankt
     
  6. Énke Blériot

    Énke Blériot Moderator Moderator team Vriend van modelbouwforum.nl The First Aviators

    Lid geworden:
    29 jul 2014
    Berichten:
    3.699
    Locatie:
    Zwolle
    Draaibankje kopen Jeroen? Vriend van me heeft er één over....
     
  7. j.weel

    j.weel

    Lid geworden:
    2 feb 2009
    Berichten:
    3.825
    dat is interessant wat voor 1 en wat moet i er voor hebben
    stuur maar een pb
     
  8. j.weel

    j.weel

    Lid geworden:
    2 feb 2009
    Berichten:
    3.825
    ondertussen weer wat vrder aan de plug voor de neuskap

    uit onderzoek lijkt dat hoewel de vorm van de kap bij alle uitvoeringen van de mig 3 nagenoeg gelijk is
    er wel wat verschillen zijn in de klinknagels
    en een paneel lijn

    ik heb dus besloten alleen de details aan te brengen waarvan ik zeker weet dat die bij alle uitvoeringen etzelfde zijn
    de klinknagels laat ik dus over aan de bouwer

    is dat een goed iedee
     
    Bart83 vindt dit leuk.
  9. ronald blaas

    ronald blaas

    Lid geworden:
    23 mrt 2012
    Berichten:
    164
    Locatie:
    bussum
    He jeroen ja dat denk ik wel , kan de bouwer zelf besluiten wat te doen en hoe ver je wil gaan met de details. Ik ben ook nog aan twijfelen wat ik wel en niet zal doen .
    gr ronald
     
  10. j.weel

    j.weel

    Lid geworden:
    2 feb 2009
    Berichten:
    3.825
    op dit ogenblik ben ik zelf een beetje aan het exsperimenteren met RHINO
    zodat ik zelf de tekeningen snij klaar kan maken in grote lijnen
    ik moet zeggen
    ik begin het aardig door te krijgen
    het overtrekken van de getekende delen en het weghalen van vervuiling is best leuk om te doen
     
    Bart83 vindt dit leuk.
  11. mig 3

    mig 3

    Lid geworden:
    26 apr 2012
    Berichten:
    1.716
    Dag Jeroen

    Hoe trek Jij de tekening over met Rhino?

    Groet: Robin
     
  12. femmo

    femmo

    Lid geworden:
    23 aug 2007
    Berichten:
    2.427
    Locatie:
    nuenen
    Krijtje op de hoorn
     
  13. j.weel

    j.weel

    Lid geworden:
    2 feb 2009
    Berichten:
    3.825
    ik gebruik de curve lijn voor de ronde delen
    en zet die met controle punten vast op de oorspronkelijke lijn
    dan is het een kwestie van een beetje lijnen trekken

    maar ik ben echt nog een beginner

    heb jij een oficiele RHINO
     
  14. mig 3

    mig 3

    Lid geworden:
    26 apr 2012
    Berichten:
    1.716
    Dag Jeroen

    Nee, ik heb geen officiële Rhino.
    Ik had met mijn vraag gehoopt dat jij een éénvoudige oplossing had gevonden om met Rhino zeer snel een tweedimensionale tekening over te trekken.
    Ik had die vraag 2 jaar geleden ook al gedropt bij Fab-lab Enschede.
    Daar vroeg ik om met een elektronische pen de tekening over te trekken!
    Bestond niet zei men.

    Groet:Robin
     
  15. Henri Kaper

    Henri Kaper verslagschrijvers

    Lid geworden:
    25 nov 2006
    Berichten:
    3.005
    Locatie:
    Den Haag
    Volgens mij is er maar één manier. Je maakt een afbeeldingsbestand van de tekening die je in Rhino (of ander CAD) importeert en dan ga je lijnen tekenen.
     
    mig 3 vindt dit leuk.
  16. Bart83

    Bart83 verslagschrijvers

    Lid geworden:
    1 okt 2007
    Berichten:
    2.800
    Locatie:
    Oostvoorne
    Uiteindelijk kun je naar mijn idee het maar op één manier echt goed doen.

    - Op basis van de tekening die je hebt een 3d model maken.

    - Met het command ''section'' de secties uit het 3d model maken zodat de spanten echt 100% kloppen.

    - Met de originele tekening als leidraad het model volledig in 3d uitwerken.

    Op deze manier maak je echt goed gebruik van de voordelen die een cad programma kan bieden. In het begin is het ontzettend lastig een dergelijk programma onder de knie te krijgen. Je word al snel overwelmt door de vele mogelijkheden die het programma kent. Ook heeft het tijd nodig op zonder te denken het programma in 3d te kunnen bedienen. De leercurve is in het begin erg vlak.
    Stel jezelf kleine doelen , lees veel op diverse forums en kijk hoe anderen met het programma werken. Pik hier uit wat voor jou prettig werkt. Uiteindelijk zul je een workflow ontwikkelen die bij jou past en waarschijnlijk is deze weer anders dan wat je eerder hebt gezien. Ik ben ooit begonnen met als doel alleen een tip drijver uit te werken . . .
    Niet dat ik nu de expert ben maar uiteindelijk is het mij gelukt mijn doel te realiseren. . . .

    just my 2cents. . .

    Cheers,

    Bart

    [​IMG]
     
    Laatst bewerkt: 17 mrt 2016
    MikeMohawk en mig 3 vinden dit leuk.
  17. j.weel

    j.weel

    Lid geworden:
    2 feb 2009
    Berichten:
    3.825
    Jij bent al een heel stuk verder als ik Bart
    Ik heb de tekeningen eerst omgezet naar DXF file
    en dan trek ik alles over zodat de lijnen schoon worden
    de volgende stap is alles uitlijnen in de aanzichten

    stap voor stap tot het doel komen

    ik heb nu een proef versie van Rhino
    Maar ik wil over naar een Volle

    wie kan me daar aan helpen voor niet al te veel
    ben maar een arme zzper

    Vandaag bij Sebastiaan het nieuwe hoogteroer voor de Mig opgehaald
    Nu de definitive versie
    De komende week komen er dus weer foto,s van wat bouw werk
     
    mig 3, Ramses en Bart83 vinden dit leuk.
  18. j.weel

    j.weel

    Lid geworden:
    2 feb 2009
    Berichten:
    3.825
    Ik begin dat rhino al aardig te snappen
    op dit moment zeer druk met de tekeningen

    op pro wing zijn er orders geplaatst
    onder andere de MIG in een grotere schaal

    ook komt de komende week de definitieve vercie van het hoogteroer binnen
    die kan ik dan in elkaar gaan zetten
     
  19. mig 3

    mig 3

    Lid geworden:
    26 apr 2012
    Berichten:
    1.716
    Dag Jeroen.

    Een Mig-3 op grotere schaal?
    Groter dan 1/4?
    Hoe groot?

    En verder nog veel succes toegewenst met Rhino.

    Groet:Robin
     
  20. j.weel

    j.weel

    Lid geworden:
    2 feb 2009
    Berichten:
    3.825
    SCHAAL 1/3
     

Deel Deze Pagina