Topic voor : Servonaut, Beier-USM-RC en MFU en alle Besturings en Verlichtingssystemen.

Discussie in 'Model truckers' gestart door marten77, 11 mrt 2008.

Tags:
  1. Schots en Scheef

    Schots en Scheef

    Lid geworden:
    25 jun 2008
    Berichten:
    2.433
    Locatie:
    Hoogeveen
    Ga ik zeker doen. Maar zal het ff filmen.
    Dan is het duidelijker dan mijn steenkolen duits.

    Heb al eerder contact met andy gehad en de service is top.
     
    trialrolf vindt dit leuk.
  2. Tim Senhorst

    Tim Senhorst

    Lid geworden:
    12 jun 2011
    Berichten:
    57
    Hoi,

    Ik ben bezig met mijn vrachtwagen daar bij heb ik een mfc-03 euro style. Ik heb mijn mfc-03 ingesteld met mijn carson reflex zender. Maar ik kan de vrachtwagen niet uitzetten via de zender.
    Als ik de linker knuppel en trim naar rechts en rechter knuppel en trim naar beneden doe hoor ik alleen het geluid van de versnellingsbak.
    Nu heb ik mijn f 14 zender geprobeerd en daar doet die het wel gewoon.
    Weet iemand misschien wat het probleem kan zijn.

    Mvg Tim
     
  3. JaFa

    JaFa

    Lid geworden:
    20 jun 2010
    Berichten:
    692
    Locatie:
    Leuven (Belgie)
    hallo iedereen,

    Kan iemand mij op weg zetten met het volgende, Ik heb een Taranis X9e uitgebreid met een NVM multiswitch (arduino) nu zou ik deze willen koppelen aan een USM-RC2 met EXM module via de Sbus poort op 1 van de vier X8R ontvangers die aan de zender zijn gebonden (32ch)

    De multi switch werkt reeds met de bijhorende modules, en de jumper zit op de encoder. is het dan gewoon een kwestie van hem aan de Sbus te hangen? Op welke poort enz... Kan iemand mij dit kort en beknopt even samenvatten. En me uitleggen hoe ik dan best alle functies activeer?


    Alvast bedankt.
     
  4. Tim Senhorst

    Tim Senhorst

    Lid geworden:
    12 jun 2011
    Berichten:
    57
    Hoi allemaal,

    Ik heb vandaag mijn verkerk vantage licht balk en mijn cti ps4a binnen gekregen.
    Nu heb ik 3 kabeltjes bruin rood en oranje bij de lichtbalk, de bruine moet naar de module en de rode naar de batterij. Maar dan hou ik alleen de oranje kabel over maar waar moet die heen?
     
  5. robbert-geveke

    robbert-geveke

    Lid geworden:
    29 dec 2007
    Berichten:
    268
    Locatie:
    Westland
    dat staat op de verpakking
    met de oranje draad stel je het flits patroon in maar weet ff niet of je die op de plus of de min moet aan tikken
     
  6. Tim Senhorst

    Tim Senhorst

    Lid geworden:
    12 jun 2011
    Berichten:
    57
    Hoi robbert

    Het is gelukt.
    Alleen kan ik vanaf de zender met een 3 kanaals van patroon wisselen of heb ik een mutiswitch nodig.
    Ik rij trouwens met een mfc-03.
     
    Laatst bewerkt: 29 aug 2020
  7. Mark300

    Mark300

    Lid geworden:
    24 mrt 2011
    Berichten:
    262
    Locatie:
    Papendrecht
    3 kanaals voor een truck? Dat is geeneens genoeg om je mfc te bedienen
     
  8. Tim Senhorst

    Tim Senhorst

    Lid geworden:
    12 jun 2011
    Berichten:
    57
    Sorry ik bedoelde drie standen schakelaar.
    Mijn fout
     
  9. Mark300

    Mark300

    Lid geworden:
    24 mrt 2011
    Berichten:
    262
    Locatie:
    Papendrecht
    Lees eens het algemene sound module topic door.

    Staan 1000 andere leerzame dingen in, en meerdere keren jouw vraag!
     
    VOLVO FH 16 750 en Helicor vinden dit leuk.
  10. Tim Senhorst

    Tim Senhorst

    Lid geworden:
    12 jun 2011
    Berichten:
    57
    Kijk wel even verder
     
    Laatst bewerkt: 30 aug 2020
  11. Vandenbussche Willy

    Vandenbussche Willy

    Lid geworden:
    12 sep 2020
    Berichten:
    23
    Locatie:
    Menen
    Goedemorgen iedereen,
    Even voorstellen, ik ben Willy en woonachtig te Menen in Belgie.
    Ik heb mij een Scania R620 aangeschaft met een Graupner mc20 zender ,nu is de scania samen gesteld met de mfc 03.
    De bedoeling is om een showtruck te maken,dus alles moet werken via afstandsbediening.
    Graag had ik geweten hoe je de schakelaars kan instellen?
     
  12. Vandenbussche Willy

    Vandenbussche Willy

    Lid geworden:
    12 sep 2020
    Berichten:
    23
    Locatie:
    Menen
    upload_2020-9-12_8-41-58.png upload_2020-9-12_8-42-23.png

    Dit is wat ik nu heb
     
  13. Vandenbussche Willy

    Vandenbussche Willy

    Lid geworden:
    12 sep 2020
    Berichten:
    23
    Locatie:
    Menen
    Weet er iemand hoe ik dit voor elkaar krijg ?
     
  14. Vandenbussche Willy

    Vandenbussche Willy

    Lid geworden:
    12 sep 2020
    Berichten:
    23
    Locatie:
    Menen
    Niemand ? Echt Niemand?
     
  15. Schots en Scheef

    Schots en Scheef

    Lid geworden:
    25 jun 2008
    Berichten:
    2.433
    Locatie:
    Hoogeveen
    Sorry, maar een mfc is het eerste wat ik uit een auto sloop, gevolgd door de motor en versnellingsbak.
     
  16. stoomertje

    stoomertje

    Lid geworden:
    20 jun 2018
    Berichten:
    197
    Locatie:
    Halsteren
    Jammer dat over de Tamiya module altijd zo laag dunkend wordt gedaan. (Dat was toch de vraag niet). Volgens mij als de zender de ontvanger herkent, is het toch gewoon de stekertjes in de juiste poorten steken. De overige poorten kun je gebruiken voor verlichting en voor verdere uitbreiding doe je dit via multi swits.
    Ik heb een andere zender als deze, maar het aansluiten van de Tamiya module is verder vrij eenvoudig.
     
    stoomlok vindt dit leuk.
  17. stoomlok

    stoomlok

    Lid geworden:
    11 apr 2018
    Berichten:
    6
    Locatie:
    Zuidbroek
    100% mee eens, motor en versnellingsbak vervangen is een advies waar je iets mee kunt maar afgeven op de mfc is niet juist, er zijn ook mensen die niet zo technisch onderlegd zijn en dan is een mfc een heel goede keus. Ik zie ook vaak dat dan de andere modules worden gebruikt om allerlei in mijn ogen idiote en zinloze sounds en lichteffecten te demonstreren en ook heel terecht wat stoomertje opmerkt: geef gewoon antwoord op een vraag en anders besteed je tijd aan andere zinvolle dingen.
     
  18. Vandenbussche Willy

    Vandenbussche Willy

    Lid geworden:
    12 sep 2020
    Berichten:
    23
    Locatie:
    Menen
    Bedankt Stoomertje en Stoomlok,
    Voor de servo’s lukt het maar voor de verlichting en de claxons niet, de stekkers van de verlichting en richtingaanwijzers passen al niet in de ontvanger.Heb ik daarvoor een multiswith nodig en die aan de ontvanger aansluiten ?
     
  19. stoomertje

    stoomertje

    Lid geworden:
    20 jun 2018
    Berichten:
    197
    Locatie:
    Halsteren
    Kun je een foto van stekkertjes plaatsen? Zowel van servo als van de verlichting. Ik denk dat het simpel is op te lossen.
     
  20. Vandenbussche Willy

    Vandenbussche Willy

    Lid geworden:
    12 sep 2020
    Berichten:
    23
    Locatie:
    Menen
    Het zal vanavond zijn , ik ben nu aan het werk,
    De stekkers van de verlichting zijn wit en twee draden en van servo drie draden , zwart rood wit
     

Deel Deze Pagina