Union Wrestler 1:50

Discussie in 'Bouwverslagen - Schepen' gestart door JaFa, 29 dec 2019.

 1. JaFa

  JaFa

  Lid geworden:
  20 jun 2010
  Berichten:
  714
  Locatie:
  Leuven (Belgie)
  @ Klaas, hey bedankt voor de link maar spijtig genoeg is de pitch 3mm bij deze riem ik heb speciaal een riem gekozen van 2mm omdat het zeer klein moet zijn. ik heb ook gewoon een meter van deze riem besteld omdat het niets kost,

  @sjoerd, vanuit je reactie lees ik dat je denkt dat ik iets heb gemold (zou natuurlijk iet de eerste keer zijn maar nee ;-) dat is niet hoor, maar ik heb een onderdeel op de boot dat naar mijn gevoel iets beter kan werken.
  Nu werkt dit met tandwielen maar omdat het er 5 in een rijtje zijn loopt de speling een beetje op, niet veel maar het bovenste tandwiel kan 1 mm verdraaien ten opzichte van het onderste en dit kan problemen geven.
  Nu het is een heel traag draaiend deel zonder veel kracht maar, wel een van de blikvangers van de boot, vandaar het gewoon perfect moet zijn.

  Aangezien ik geen mogelijkheid heb om de afstand te veranderen tussen de assen moet ik de riem aanpassen eventueel een kleine span rol kan nog wel, lees het moet allemaal klein zijn diameter van de riemschijven is 11mm en de riem is 3mm breed tandsteek 2mm.

  Kan je mij eens laten zien welke secondenlijm het is als het werkt ben ik geholpen he, (ik hoop dat ik het kan betalen natuurlijk)

  Het zou natuurlijk alle problemen oplossen als ik zelf ook nog mijn eigen riemsnaren kan maken ze kosten namelijk niets.

  De snaar en de schijven zijn besteld, maar dat waarschijnlijk nog 2 a 3 maand duren ze komen weer vanuit het verre oosten...

  Alvast erg bedankt om het meezoeken! En zie waarschijnlijk is er weer een oplossing...
   
 2. JaFa

  JaFa

  Lid geworden:
  20 jun 2010
  Berichten:
  714
  Locatie:
  Leuven (Belgie)
  Hey Sjoerd voor ik het vergeet, die Pin relais is waarschijnlijk ook iets voor jou?
  Ja kan de pinnen gewoon met de multiswitch bedienen zo, Jan K. heeft ondertussen ook mij 360° sturing voor je Boxer, al is het weeral wennen natuurlijk...
  Ik post nog een kleiner module voor de pinnen ergens deze week...
   
 3. Marc w

  Marc w

  Lid geworden:
  10 feb 2013
  Berichten:
  1.903
  Locatie:
  Turnhout belgie
  Jafa, rubber is perfect te lijmen, naam van de lijm ontglipt me op het moment maar die komt nog wel. De verkoper staat op bijna iedere beurs.
  Alleen,.... vermits de meeste van jou spullen uit het oosten komen, vrees ik dat er weinig of geen rubber in de riemen gaat zitten.
  Ik zou eens een testje met "zap-a-gap" lijm proberen, wie weet...
   
 4. Macrabbit

  Macrabbit

  Lid geworden:
  16 mei 2010
  Berichten:
  2.138
  Locatie:
  Julianadorp
  Hey Jan,,
  Ik heb de genoemde lijm bij Technirub gekocht. <www.technirub.nl> De primer is itemnummer 30000L0000003 Cyanoacrylaat Primer 30ML
  en de lijm is itemnummer 3000L0000001 Cyanoacrylaatlijm 20 gram 100S. Voor de technische specificaties even op de site kijken. Is inderdaad vrij prijzig. Je zou het naar mj op kunnen sturen natuurlijk, dan kijk ik of het lukt. Het riempje kun je in een enveloppe opsturen, dat zijn de kosten niet.
  Volgens mij heb je het over de Waterfall lier, kan het mis hebben natuurlijk:).

  Dat Pin relais is mogelijk zeker iets voor mij. Niet meer voor de Boxer hoogst waarschijnlijk, maar wie weet voor de volgende. Buiten de WID die nog wel even duurt, heb ik al weer eentje op het oog. Wat heet, de romp is al onderweg. Ik heb nu ook speciale muliswitchen hè. die heb ik bij Jan vandaan. Wat betreft de 360 graden besturing, werkt bij mij heel goed. Wel zeg ik er gelijk bij dat het varen met de thrusters echt hemelsbreed verschilt van vaste schroeven. Moet nog heel veel oefenen. ;)
   
 5. JaFa

  JaFa

  Lid geworden:
  20 jun 2010
  Berichten:
  714
  Locatie:
  Leuven (Belgie)
  @ Heren,

  Bedankt voor het meedenken en zoeken, ondertussen heb ik wat besteld in het oosten, maar ik vond nog wat beters bij RS hier in Nederland/ Belgie, net besteld krijg ik voor het weekend nog een mailtje, sorry wij leveren enkel aan mensen met een BTW nummer, zelfstandigen of bedrijfjes dus... Wat een zever, het is de enige plaats waar ik 10 tanden riemwielen vind, met tandsteek 2.
  Damn, hoe gaan we dit weer oplossen... In het slechtste geval moet ik dan maar op de Ali spullen wachten, de wielen zijn wel 2mm dikker en dat is toch heeeeeel erg veel in deze schaal. Ik hoop maar dat het alsnog past.

  Ok tijd voor een korte update, eigenlijk is er wel heel wat gebeurd deze week maar met weinig zichtbaar resultaat, maar eerst eentje voor Pim, ik had belooft dat ik de kleine versie van de relais ook even zou meegeven, eigenlijk volstaan deze ook hoor maar ik had al voor de grotere versie gekozen omdat de plaat er toch is, als ik de kleinere ooit eens nodig heb, let wel op schakeling is hetzelfde maar de polen zitten anders! de middelste van de 6 is de motor, en de bekrachtiging is + - gevoelig, ze zijn wel super klein! Hier een voorbeeldtje:

  [​IMG]IMG_5577 by Jan Fabri, on Flickr

  [​IMG]IMG_5579 by Jan Fabri, on Flickr

  Je ziet ze zijn nog een heeeeeeel pak kleiner dan degene die ik heb gebruikt, ze kunnen blijkbaar tot 2 amp aan.

  Een goed alternatief voor degene die nog pinnen willen maken in de toekomst...

  Ik ben begonnen met het achterdek, er is al heel wat af maar er is niet van alles fotomateriaal, eerst de verlichting op de verschansing staat rondom wat dekverlichting dit zijn van die typische uitgerekte ronde lampen met een kooi rond, geen idee hoe deze noemen.

  Ik heb deze gemaakt met een dummie lampje, en de playdoh van de kinderen. eerst een mooi lampje gemaakt en dan in de playdoh gedrukt, vervolgens volgegoten met epoxylijm.
  Dit is ook de eerste keer dat ik zo werk maar ik moet zeggen het resultaat is best ok, de achterkant heb ik moeten afschuren en dan heb ik er een 1,2mm klein gaatje in geboord, daarin een smdtje gelijmd.

  [​IMG]IMG_5586 by Jan Fabri, on Flickr

  [​IMG]IMG_5582 by Jan Fabri, on Flickr

  [​IMG]IMG_5584 by Jan Fabri, on Flickr

  Dan de draadjes door een beschermbuis gestoken die tegen de verschansing wordt gezet, de achterkantjes van de lampen worden nog zwart, en de lijntjes bovenop (kooi) schilder ik ook nog.

  [​IMG]IMG_5587 by Jan Fabri, on Flickr

  Dan wat reling en dekwerk gedaan passen meten en weer passen je kent dat he:

  [​IMG]IMG_5570 by Jan Fabri, on Flickr

  [​IMG]IMG_5569 by Jan Fabri, on Flickr

  [​IMG]IMG_5571 by Jan Fabri, on Flickr

  Stilaan begint het op een dek te lijken, dan nog wat onderdelen gemaakt, dit is voor mij de Sjoerd buis, eigenlijk wilde ik die skippen maar na een opmerking kon dit niet meer natuurlijk. Nu moest ik een systeem vinden dat deze buis mooi aansloot op de rest van de buis op de cabine, deze is afneembaar en ik wil hier geen naden zien.

  [​IMG]IMG_5572 by Jan Fabri, on Flickr

  Dan nog wat onderdelen gemaakt, voor het dek en een hoooop geschilderd.

  [​IMG]IMG_5575 by Jan Fabri, on Flickr

  Wel het achterdek krijgt vorm ik ben er nog niet helemaal de main winch moet er nog op (wat een joekel!)
  maar het geheel zit er niet slecht uit, en ja alles werkt tot hier toe...

  [​IMG]IMG_5589 by Jan Fabri, on Flickr

  [​IMG]IMG_5588 by Jan Fabri, on Flickr

  [​IMG]IMG_5590 by Jan Fabri, on Flickr

  [​IMG]IMG_5591 by Jan Fabri, on Flickr

  Je ziet de rubberdempers voor de mainwinch al gemonteerd...

  [​IMG]IMG_5592 by Jan Fabri, on Flickr

  Dit was het weer het lijkt niet veel maar toch ik hoop dat jullie er even hard van genieten dan ikzelf, het is stilaan echt een heel mooie boot aan het worden, ik verschiet er zelf van.

  Tot de volgende
   
  Laatst bewerkt: 22 aug 2020
  AvdH, Tug.NL, kaapstander en 2 anderen vinden dit leuk.
 6. Roelof_l

  Roelof_l

  Lid geworden:
  30 jun 2015
  Berichten:
  974
  Locatie:
  Hendrik-Ido-Ambacht
  Ha Jan,
  RS heeft inderdaad soms leuke spullen, maar levert helaas alleen aan bedrijven.
  Maar kan je misschien iets regelen met een club met BTW nummer, een kennis met eigen bedrijf(je) of een aardige bakker/slager?
  Dan heb je wel 'm precies wat je zoekt.
  Succes Roelof
   
 7. Tazz 19

  Tazz 19

  Lid geworden:
  16 mrt 2009
  Berichten:
  904
  Locatie:
  Gorredijk
  Ik zit weer gewoon vol bewondering te kijken naar de winches en alle details inclusief decals.. echt heel erg netjes! Die lampjes zelf maken is ook een goed idee. Toch weer handig, het spul van de kids haha. Misschien lijkt het niet veel, maar ik weet ook uit ervaring dat sommige dingen nou eenmaal veel tijd in beslag nemen.
   
 8. P Voogt

  P Voogt Vriend van modelbouwforum.nl

  Lid geworden:
  1 mei 2020
  Berichten:
  164
  Locatie:
  Woudrichem
  De reactie van Jeremy hierboven kan ik niet beter verwoorden. Ik sluit mij daar helemaal bij aan. Top!
  Peter
   
 9. Peter58

  Peter58

  Lid geworden:
  4 nov 2019
  Berichten:
  1.400
  Locatie:
  Vrouwenparochie
  In een woord INDRUKWEKKEND!

  Je verbaast me iedere keer weer jan :thumbsup:
  Grt peter.
   
 10. pentip

  pentip

  Lid geworden:
  17 apr 2006
  Berichten:
  485
  Locatie:
  Gennep
  pb maar voor aankoop met btw nummer van nederland, kan en wil ik je met plezier mee helpen.
   
 11. Macrabbit

  Macrabbit

  Lid geworden:
  16 mei 2010
  Berichten:
  2.138
  Locatie:
  Julianadorp
  Wat weer een prachtige up-date Jan. En dan de naam voor de blusleiding,...... ben vereerd. Zonder dollen Jan, het wordt/is een plaatje. Ook een pracht aanbod van Frank/Pentip om zijn gegevens beschikbaar te stellen. Ik zou niet twijfelen om hier gebruik van te maken. Dan heb je het mogelijk volgende week in huis.. Tenzij er natuurlijk een minimaal orderbedrag van een paar honderd Euro benodigd is.
   
 12. JaFa

  JaFa

  Lid geworden:
  20 jun 2010
  Berichten:
  714
  Locatie:
  Leuven (Belgie)
  Bedankt voor de suggestie, ondertussen zijn er al heel wat weldoeners opgestaan, dus dat komt zeker goed.

  Hey Jeremy, bedankt voor de fijne commentaar, zo stilletjes kruipt er inderdaad een eeuwigheid aan werk ik dat bouwen, maar ja wat zouden we anders doen he.

  Thx Peter, gelukkig is het geen seriewerk zoals op jou boot anders had ik er waarschijnlijk al lang de brui aan gegeven...

  Hey Peter, verbazen mag he, nu moet ik toch ook nog veel leren komt ik zo nu en dan weer achter, laat ons hopen dat dit verslag toch weer enkelingen kan inspireren.

  Hey Pentip, enorm bedankt voor het aanbod, ik heb hier ook al enkele die mij uit de nood willen helpen dus dat komt in orde, toch heeeeeeeeeeel erg bedankt!

  Bedankt Sjoerd, als een van mijn inspiratie bronnen dit zegt is het altijd goed denk ik dan, ik ga zo dadelijk verder met de wekelijkse update, je zal zien dat ik het probleem heb opgelost op een makkelijke manier...

  Bedankt heren voor al jullie hulp en lovende commentaren steeds, voor mij toch vaak een extra motivatie om goed verder te gaan.
   
  Roelof_l vindt dit leuk.
 13. JaFa

  JaFa

  Lid geworden:
  20 jun 2010
  Berichten:
  714
  Locatie:
  Leuven (Belgie)
  Ok dan nu tijd voor wat verslagwerk.

  De laatste update van het voorste deel van het achterdek had nog 2 ontbrekende onderdelen.

  De waterval winch en de Sjoerd buis, deze laatste is nog niet klaar omdat de verf niet is binnen gekomen, dus die volgt in een latere update wel...

  Vandaag wijd ik volledig aan de waterval winch, niet dat ik deze even snel nu heb gemaakt dat heeft heel wat tijd in beslag genomen, bekijk het begin van het bouwverslag maar...

  Nu tijdens het werken met de winch kwam ik tot een heel vervelende vaststelling, er zitten 3 werkende drums op, de bovenste heeft reepgeleiding of zoals ik het noem een reelbar, de heen en weer geleiding van de draad op de drum.
  Bij 90% van alle slepers is dit door 1 oneindige worm aangedreven, op de Wrestler en zusters, door 2, 1 boven en 1 onder.
  Geen probleem behalve dat deze heeeeeeeeeeel erg synchroon moeten draaien, tijdens de bouw van de winch was ik voor een aandrijving met tandwielen gegaan en gaande weg leek dit wel te werken.

  Maar tijdens de testen kwam ik een aantal keer tegen dat op de uiterste punten daar waar de reepgeleider omdraait er wat begon te wringen, dit kwam omdat er op de tandwielen een beetje speling zat, niet heel veel maar omdat er 5 tandwielen werden gebruikt liep dit toch nogal op.
  Gevolg de bovenste reepgeleider kon tot 15° verdraaien tov de onderste...
  Bijgevolg ontstond er op de overgangspunten soms wel een blokage probleem.

  En eerlijk aangezien dit toch een van de aandachtstrekkers is moest dit gewoon goed werken punt.

  Vandaar ik in de vorige posting vroeg voor de riemschijven en tandriemen, omdat ik dit systeem wilde vervangen door een timingbelt...

  Vandaag had ik dan wat tijd om eens te kijken wat nu echt het probleem is van de aandrijving, en al snel kwam ik tot inzicht dat ik de tandwielen, misschien iets te veel speling had gegeven.

  Dus dacht ik, laat ons dat misschien nog eens proberen maar een beetje scherper en zonder speling, tenslotte draait de geleiding zo traag dat dat geen probleem mag zijn...

  Dus met de gloei-hete soldeerbout op een zo goed als afgewerkte winch, dat komt nooit goed denk je dan, wel met wat strategische koeling is er niets gesmolten, sterker nog zelfs de verf aan de andere kant van de plaat is nog ok.
  Hier ben ik goed weggekomen, wat heb ik nu gedaan dit:

  [​IMG]IMG_5596 by Jan Fabri, on Flickr

  Ik heb de 3 verbindings tandwielen die de oorzaak van de speling waren losgemaakt, en vervolgens een nieuwe basis hiervoor gemaakt. deze keer met minimale speling, eigenlijk niets.

  [​IMG]IMG_5597 by Jan Fabri, on Flickr

  Dit ga ik niet terug solderen want dan is gans de winch voor de vuilbak, deze wordt gelijmd, met Stabilit, waarschijnlijk de beste lijm die er is en zeker mijn vriend!

  Dit is het resultaat, er is geen speling meer dus ook geen nood voor complex riem aandrijvingen, ik denk dat dit de beste oplossing is...

  [​IMG]IMG_5598 by Jan Fabri, on Flickr

  Nu nog snel even een Messing tandwiel voorzien van M2 blokeer schroefdraad voor de bovenste geleider en het bovenste tandwiel aanpassen.

  Het werkt nu helemaal zoals het hoort, links en rechts moet ik wat verf bijwerken maar dat wist ik al, het resultaat is top: hier zien jullie de reep werken (lange film)  En de automatische haakdetectie stopper ook natuurlijk:  Voila nu is ze klaar, morgen moet ik nog even met de verfborstel er rond maar dat ga je niet meer zien daarna.

  dan is het tijd om ze op haar plaats ze zetten, en zodoende het denk bijna klaar te hebben...

  Bij deze:

  [​IMG]IMG_5602 by Jan Fabri, on Flickr

  [​IMG]IMG_5603 by Jan Fabri, on Flickr

  vanaf de andere kant:

  [​IMG]IMG_5605 by Jan Fabri, on Flickr

  [​IMG]IMG_5606 by Jan Fabri, on Flickr

  [​IMG]IMG_5607 by Jan Fabri, on Flickr

  En dan nog een mooi overzicht:

  [​IMG]IMG_5604 by Jan Fabri, on Flickr

  En om het compleet te maken een overzichtje:  Voila, eerlijk dit is toch weer een mijlpaal, nu de Sjoerd buis nog en dan is dit deel van het dek klaar.

  Tot de volgende update..............
   
  Laatst bewerkt: 24 aug 2020
  AvdH, Stoompomp, Jan Blonk en 2 anderen vinden dit leuk.
 14. Dordtsebank

  Dordtsebank

  Lid geworden:
  19 nov 2007
  Berichten:
  590
  Locatie:
  Zuid Holland
  Mooi dat je zo kritisch voor jezelf bent want dat zie je aan alles. Prachtige details Jan.
  Echt schitterend mooi!
   
 15. P Voogt

  P Voogt Vriend van modelbouwforum.nl

  Lid geworden:
  1 mei 2020
  Berichten:
  164
  Locatie:
  Woudrichem
  Hallo Jan,
  Wat niet naar je zin is, blijf je altijd zien. Ook al ziet een ander het niet. Mooi dat dit nu toch gelukt is.
  Bij je electro ben ik even afgehaakt, maar van de winch heb ik zitten genieten!
  Straks gemonteerd en met een mooie opstelling/achtergrond, dan moet je goed kijken: is dit het origineel of het model.
  Mooi werk met al die details qua decals en leidingen.
  Ik heb wel wat met hydro-leidingen. Stuur je wel een PB, want ik wil de aandacht niet van jou topic afleiden.
  Gr. Peter
   
 16. Macrabbit

  Macrabbit

  Lid geworden:
  16 mei 2010
  Berichten:
  2.138
  Locatie:
  Julianadorp
  Wat een plaatje Jan. En wederom op de juiste manier het probleem opgelost. Grote klasse. :waveNu ben ik natuurlijk steeds op zoek of ik toch nog niet iets kan vinden wat mogelijk het geheel nog geloofwaardiger maakt. En ja hoor, ik heb wat gevonden.......:zoeken:Is echt mierenneuken maar de draad op de tugger winches. Die heb je net zo dik als op de grote trommels. Dat is niet conform de 1:1. :rofl: Als het mijn verslag was en ik kreeg zo een opmerking zou ik me er niets van aan trekken trouwens......;)
   
  Tug.NL vindt dit leuk.
 17. Tug.NL

  Tug.NL

  Lid geworden:
  17 nov 2016
  Berichten:
  759
  Locatie:
  Wormerveer
  Jan, nu kijk ik kritisch...Maar zit bij de bakboord kleine lier de belettering in de gele band niet verkeerd om?
  I.e. als je naar de lier kijkt moet je toch de tekst goed kunnen lezen.
  Gigantisch mooi gedetailleerd gemaakt, dat ga ik niet halen bij mijn multicat..Wel een uitdaging om het te proberen.

  Waar haal jij die kleine tandwielen vandaan?
   
 18. JaFa

  JaFa

  Lid geworden:
  20 jun 2010
  Berichten:
  714
  Locatie:
  Leuven (Belgie)
  Ja kritisch, ik weet niet dat het dat is maar ik wil graag zelf naar het model kunnen kijken en "blij" zijn met alles, niet alles is te maken maar ik probeer meestal wel soms is het echt zoeken en ook tevreden zijn met mechanisch iets minder goede oplossingen. Ook geld speelt een rol Vind ik dan, een goede verhouding van alles maakt het een redelijk mooie boot denk ik dan.

  Wel Peter, daar heb je echt wel een punt, bij mij vooral omdat ik dan weet dat het toch net niet helemaal... En dat is moeilijk om mee te leven, nu ik heb dat op veel vlakken ook moeten afleren in het leven, alleen bij MIJN modelbouw probeer ik dit te handhaven, en ik heb toch ook het gevoel dat het wordt gewaardeerd, we gaan gewoon verder en zien wel waar we uitkomen met de boot... (ps coole kranen man, die had ik nooit weggedaan)


  Hey Tug, wel die snap zone lijnen, op de voorkant zitten ze bij het echte model net zo, bij de tuggerwinches weet ik het niet omdat het dek zo verroest is dat ik wel kan zien dat er ooit iets heeft gestaan maar nu zijn het slechts hiërogliefen, mijn cursus geologie is ondertussen al even geleden en zodus ben ik in staat om nog iets van de originele foto's te maken, maar als ik even door mijn foto archief blader zie ik dat op de Wrestler dit in alle richtingen wordt gebruikt, op de Fighter staan er vaak geen letters in de lijnen en de Boxer (oude foto's) die had zelfs geen lijnen. Daarom heb ik het maar naar eigen goeddunken gezet, laat het ons modelbouwer vrijheid noemen, al vrees ik dat hier mijn nachtrust wel gaat onder lijden...

  Alle tandwielen komen uit het verre Oosten, maar de levertermijnen zijn tegenwoordig tot 3 maand toe, ik ben aan het zoeken naar alternatieven maar die zijn vaak tienvouden duurder...

  Hey Sjoerd, altijd weer leuk als je leuke commentaar geeft, ik begrijp je zoektocht, en neem het je ook niet kwalijk :D ik heb ondertussen door dat graag plaagt :rolleyes:.
  MAAAAAAR nu moet ik je toch teleur stellen hoor, ik denk dat je beter moet kijken naar de foto's, maar goed speciaal voor jou heb ik de winches terug aangesloten:banana:. Kijk even mee:

  [​IMG]IMG_5616 by Jan Fabri, on Flickr

  Hier moet je natuurlijk al arentsogen hebben dus even in close up (ik weet het er ontbreekt nog 1 oog, die wordt momenteel samen met jou buis, de Sjoerdbuis, gespoten:p)

  [​IMG]IMG_5617 by Jan Fabri, on Flickr

  Zie je, er zit wel degelijk verschil op de draden hoor,:yes: de bruine stellen verroeste kabels door, de grijze "nieuwe" of toch nieuwere.

  Oef bijna dacht ik dat je me een 2de keer had, ik slaap nog niet van de Sjoerdbuis, deze spookt hier nog vaak rond;).

  Nu ik ga eerlijk zijn er zitten een paar fouten in, die ik gaandeweg heb ontdekt en waar ik ga verder mee moeten leven, maar jullie hebben ze nooit ontdekt, ook al blijven ze een doorn in het oog, ik denk dat er geen boten rondvaren zonder fouten, zeker niet van plan gebouwd.

  Toch wordt je kritisch oog, van jullie allemaal trouwens, meer dan gewaardeerd, ik ben gewoon blij dat ik je nu voor was, hahahaha...


  Mannen bedankt ik geniet toch steeds weer van de interactie moet ik zeggen,

  Vandaag voor de 3de keer de towing pins veranderd, de eerste keer zaten ze goed, dan moest ik het dek aanpassen om er een duikboot van te maken (door iets te goede trusters), en zaten ze te laag, dan te hoog, nu zitten ze terug ok op het aangepaste "dubbele" dek. Het dek komt later nog maar de pinnen zijn terug klaar voor de spuiterij, ja als je er aan werkt beschadig je verf, DAMN!!! .

  [​IMG]IMG_5613 by Jan Fabri, on Flickr

  [​IMG]IMG_5615 by Jan Fabri, on Flickr

  Voor de rest heb ik vandaag het huis gekuist en op de kids gepast, die foto's ga ik jullie besparen ;) Doeiiiiiiii
   
  Laatst bewerkt: 25 aug 2020
  Marc w, kaapstander, Tug.NL en 1 andere persoon vinden dit leuk.
 19. Frank Vekemans

  Frank Vekemans

  Lid geworden:
  21 okt 2008
  Berichten:
  202
  Locatie:
  Benidorm (Spanje)
  Dit is gewoon indrukwekkend, modelbouw maar dan met een grote "M"
   
 20. Macrabbit

  Macrabbit

  Lid geworden:
  16 mei 2010
  Berichten:
  2.138
  Locatie:
  Julianadorp
  :goal.Heerlijke reactie Jan. Ik zei al dat het mierenneuken was. Daarbij had ik niet de juiste bril op. Ik moet ook leren om dan geen reacties te geven. Met de juiste fok op zie ik inderdaad verschil in de draden. :thumbsup:
  Nog wel een vraag, slaap jij wel eens? Deze update ook weer , 2.26 uur. Dan heb ik de luiken toch al een tijdje dicht hoor. Maar blijft fantastisch om naar te kijken.
  Nu ik ga eerlijk zijn er zitten een paar fouten in, die ik gaandeweg heb ontdekt en waar ik ga verder mee moeten leven, maar jullie hebben ze nooit ontdekt, ook al blijven ze een doorn in het oog, ik denk dat er geen boten rondvaren zonder fouten, zeker niet van plan gebouwd.

  Ik denk dat dat ook bij de meeste heel herkenbaar is. Ook bij mij hoor. Ga natuurlijk nog wel een keer je verslag door om deze op te sporen, als ze zichtbaar zijn tenminste;)

   
  Tug.NL vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina