Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Nota: This feature may not be available in some browsers.
Ik verwarmde de R&G epoxy vroeger altijd met een haarfohn (standje laag), dan wordt het veel vloeibaarder, geeft een goede opname in de vezels en je gebruikt minder epoxy = gewicht besparing.
4-5 lagen badhandoek erover als isolatie, en op hoogste stand.55 graden onder een elektrische deken?
Dan moet je wel een enorme koukleum zijn.GJ
Temperen die bende4-5 lagen badhandoek erover als isolatie, en op hoogste stand.![]()
Ik verwarmde de R&G epoxy vroeger altijd met een haarfohn (standje laag), dan wordt het veel vloeibaarder, geeft een goede opname in de vezels en je gebruikt minder epoxy = gewicht besparing.
Net geprobeerd en dat werkt prima! Op sommige plekken zaten er 4 lagen 160grams glas. Ook dat ging goed. Heel goed zelfs! Alcohol vrij heeft de voorkeur.
Ik heb met het maken van de capstrips natuurlijk veel met de föhn gewerkt maar geen seconde gedacht om het toe te passen op de 3 lagen 160grams glas. Je ziet visueel wat de warmte met de epoxy in het glas doet. Leuk!
Bedankt voor de tip.
En nu door naar het glassen van de liggers voor de middenpanelen.
Barre tijden.. m'n eerste avondklok achter de rug. (Voor als ik dit over jaren weer eens terug lees..)
Het glas zit om de liggers voor de middenpanelen.
![]()
Eerst stroken knippen voor drie lagen en de drievoudig versprongen overlap gemaakt op het plekje waar twee lagen glas al voldoende is.
![]()
Ik had de ligger verticaal op een stokje gezet en zo ingespoten met spuitlijm. Een klein lijmklemmetje was draaghulpmiddel. Het glas plakt net voldoende op deze lijm. Met de foliestrijkbout de lijm nog eens warm maken om ze vast mogelijk te krijgen. Per ligger drie keer herhalen en dan zit dit minder fijne klusje er op.
![]()
In twee stappen 80 gram langzame epoxy aangebracht. Met de föhn warm gemaakt voor maximale impregnatie. Vrouwlief heeft even geholpen om de 1815mm in de zak te schuiven.
Met 0.2 bar relatieve onderdruk en wat elektrische dekens kan het nu uitharden.
Ondertussen heeft @DirkSchipper voor mij de winglet 3D getekend. Ook de aërodynamica is middels XFRL5 door Dirk verbeterd. Of XFRL5daar nou zo geschikt voor is laat ik even in het midden. De JS1 TFA komt op papier weer 3mm per seconde langzamer beneden en glijdt ook zoiets verder..
@prop-er zuigt het internet natuurlijk weer leeg om zo het tekenproces te ondersteunen. Super dit!!
![]()
Bovenstaande afbeelding betreft het buitenste opzet vleugeltje met winglet.
![]()
Van bovenstaande maldelen zal mijn zoon Jasper (nu 13) met zijn (middels folders lopen bij elkaar gespaarde 3D printer) De bovenste 2 printen. Er komen dan vier maldelen. Twee voor een linkse variant en twee voor een rechtse.
Het vleugelstukje zal ik 'traditioneel' baggen.
![]()
Bovenstaande afbeelding voor het idee omdat ik de juiste afbeelding niet uit mijn telefoon te pakken krijg. Ik ontdekte dat het laatste stukje vleugel óók nog een stukje aileron heeft. De vleugelkern is daar 9mm dik en het gaat om een aileronnetje van zo'n 25-26cm. Het lijkt me wel wat om die mee te laten lopen met de aangrenzende aileron.. effe over nadenken..