Bouwverslag Fokker V.23 - Nr. 1 (1918) - Schaal 1:3

Discussie in 'Vliegende schaalmodellen' gestart door bipeflyer, 13 nov 2017.

  1. Blitske

    Blitske PH-SAM

    Lid geworden:
    2 dec 2011
    Berichten:
    470
    Locatie:
    Kontich / belgie
    Veel sterkte , kan iedereen gebeuren een ongeluk gebeurt altijd door een samenloop van omstandigheden .
    Komt zeker wel goed , de spirit en drive heb je nog .

    Grtjs
     
  2. tonspit

    tonspit

    Lid geworden:
    3 sep 2013
    Berichten:
    1.366
    Locatie:
    Stein
    Robert ,

    Dat is vervelend nieuws.
    Hopelijk geneest het snel en zonder gevolgen zodat je je bouwverslag weer snel kan oppakken .

    Ton
     
  3. bipeflyer

    bipeflyer

    Lid geworden:
    18 apr 2012
    Berichten:
    1.011
    Locatie:
    Nederland
    Dankjewel allemaal, het medeleven en de bemoedigende woorden doen me goed!
     
    femmo vindt dit leuk.
  4. bipeflyer

    bipeflyer

    Lid geworden:
    18 apr 2012
    Berichten:
    1.011
    Locatie:
    Nederland
    Weer even een berichtje van mij, het gaat goed, maar een maand herstel was wat optimistisch :). Nu ruim zeven weken verder en echt klussen zit er nog niet in, maar het kriebelt wel. Ik heb gisteren de beschadigde propeller gedemonteerd, de bok en motor schoongemaakt, en een nieuwe propeller en nieuwe boutjes besteld. Ook het gas opnieuw ingesteld, dat was een van de fouten die ik gemaakt had (gas dicht stand stond te hoog). Binnenkort dus klaar om te testen of de motor er ongeschonden vanaf is gekomen. En zodra ik weer aan het bouwen ga komen er natuurlijk meteen weer foto's in dit draadje!

    Ps.: ik zie dat mijn foto's niet meer getoond worden, terwijl ze het nog gewoon doen op de server. Ik vermoed dat het door een aangescherpte security policy komt, referral blokkade of wellicht https vereist, ga ik uitzoeken en oplossen!
     
    Laatst bewerkt: 25 okt 2020
    ramses, serge pot en femmo vinden dit leuk.
  5. jan brilman

    jan brilman PH-SAM Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 sep 2002
    Berichten:
    12.441
    Locatie:
    groningen
    Lees dit nu pas allemaal.

    Sterkte.
    Als ik het goed begrijp kun je uiteindelijk weer bouwen en vliegen. :banana:

    Dat is goed nieuws. :)


    jan.
     
  6. Detlef Sewing

    Detlef Sewing

    Lid geworden:
    26 jan 2018
    Berichten:
    383
    Locatie:
    32257 Bünde Nord Rhein Westfalen
    Hallo Robert,,erstmal noch alles gute und schnelle Heilung.Mir ist letztes Jahr auch etwas ähnliches Passiert,,ich habe mir in der Firma mit der Kreissäge den linken Daumen bis zum Endgelenk abgetrennt.Das war Grausam,gerade zu der Zeit wo ich zwei Jenny im Bau hatte,,aber ich habe mich nicht unterkriegen lassen,und habe mit Hilfe meiner lieben Frau an den beiden Modellen das gebaut, was ich Bauen konnte.Das hat mir sehr geholfen über den Schmerz.Jetzt ,nach 9 Monaten ist der Daumen verheilt,habe aber immer noch Druckschmerzen,die auch noch ein paar Jahre anhalten werden.

    Trotzdem,,es geht immer weiter KOPF HOCH:koud:
     
    serge pot vindt dit leuk.
  7. njisa

    njisa

    Lid geworden:
    21 okt 2016
    Berichten:
    47
    Locatie:
    Buchten
    Man, gelukkig dat alles schijnt mee te vallen. Kan soms als nare droom voorbij komen. Veel beterschap verder, ik zie jou verdere bouw met veel kijkplezier tegemoet. (uitgaande dat je het probleem met de foto's opgfelost krijgt) anders fijn leesplezier.
     
  8. bipeflyer

    bipeflyer

    Lid geworden:
    18 apr 2012
    Berichten:
    1.011
    Locatie:
    Nederland
    dankjewel allemaal! Dat is zeker goed nieuws :). Ja, echt bouwen durf ik nu nog niet, maar ik heb vanaf het eerste moment als doel gehad om dat, en het vliegen uiteraard, weer op te pakken! Dus dat gaat zeker gebeuren :D.

    Vervelend te horen Detlef, maar fijn dat je door hebt kunnen bouwen en het herstel goed gaat!

    Tja, meevallen is niet echt de omschrijving die ik zelf zou gebruiken, maar ik heb echt onwijs, maar dan ook echt onwijs veel geluk gehad! Ondanks de flinke schade aan mijn hand heb ik geen enkele pees of grote zenuw geraakt, en dat is toch wel een klein wonder. Nu vooral nog het meeste last van beperkte beweging in m'n wijsvinger, wat ik veel oefen en elke dag weer een stukje beter wordt. Ik heb anderhalve week geleden voor het eerst weer gevlogen met een trainertje, en oefen veel op de simulator. Dus dat gaat goed. En ook een hele wijze les geleerd op het gebied van veiligheid!!

    Ik kan niet wachten weer te bouwen, zeker niet met al dat moois wat er in het winter- en bouwseizoen weer allemaal gebeurt hier op het forum!
     
    ramses vindt dit leuk.
  9. bipeflyer

    bipeflyer

    Lid geworden:
    18 apr 2012
    Berichten:
    1.011
    Locatie:
    Nederland
    Goed nieuws! Ik ben weer begonnen met bouwen. Nogmaals dank voor alle steun en bemoedigende woorden, dat heeft me goed gedaan!

    De afgelopen weekjes de ribben voor de onderkant van het stabilo op maat gezaagd en verlijmd. Dit is best wat zaag-, schuur- en paswerk aangezien op de triplex kern na alles zelf uit plankjes balsa gesneden moet worden, qua dikte, hoogte en verloop. Maar weer blij met het resultaat, strak gelukt:

    [​IMG]

    De volgende stap is het zagen van de 'vulstukjes' tussen de ribben en haaks op de voorlijst. Niet moeilijk, wel veel werk. 28 stukjes spar en 52 schuine blokjes.. en ik heb alles graag perfect haaks en passend met zo min mogelijk lijm ertussen, dus daar neem ik dan ook de tijd voor:

    [​IMG]

    De uiteindelijke voorlijst ga ik later rond schuren en daarin de Robart scharnieren verzinken, zodat het draaipunt tussen de twee voorlijsten in ligt.

    [​IMG]

    Ik heb overigens ook een klein foutje in de tekening ontdekt waar ik helaas nu pas achter kom: de buitenste rib van het hoogteroer loopt rechtdoor naar voren, maar hier hoort een klein stapje in te zitten, zodat de ribben van stabilo en hoogteroer uitlijnen, dat is nu niet zo als je alles tegen elkaar legt. Hoort bij het prototype bouwen en helemaal geen ramp, maar moet even de voorste ribben van de hoogteroeren eraf zagen en nieuwe maken. Ook een leuk klusje voor de komende periode. Ik wil graag de staartgroep helemaal af hebben voor ik verder ga. Dus alle vulstukjes erin, de voorlijsten rond, de buitenste randen ook afgerond, en voorbereid voor scharnieren en stuurhevels. Het vliegseizoen is weer begonnen, mooi weer en vaker gelegenheid, dus het zal niet snel gaan, maar ik ga zeker niet wachten tot het bouwseizoen en lekker wat tijd inhalen met de Fokker!
     
    HansH, ramses, Arnold 85 en 2 anderen vinden dit leuk.
  10. femmo

    femmo

    Lid geworden:
    23 aug 2007
    Berichten:
    2.487
    Locatie:
    nuenen
    Je foto's zijn niet zichtbaar?
    Tof dat je weer aan de gang bent
     
  11. bipeflyer

    bipeflyer

    Lid geworden:
    18 apr 2012
    Berichten:
    1.011
    Locatie:
    Nederland
    Thanks Femmo! Ja, heel vreemd, nu zie ik ze zelf wel, maar net nadat ik ze plaatste ook niet... het is soms wel, soms niet, en ik heb nog niet gevonden wat de oorzaak is. De URL klopt en als je er los naar toe gaat kun je ze wel zien, maar modelbouwforum toont de afbeeldingen niet (altijd). Wellicht dat HTTPS toch vereist is? Ik ga een alternatief zoeken. Tot die tijd zou je hier even kunnen kijken: fokkerv23.nl.
     
  12. ISOLA2

    ISOLA2

    Lid geworden:
    5 okt 2008
    Berichten:
    3.891
    Locatie:
    BRECHT BELGIE
    Foto's via upload bestand direct onder je tekst plaatsen , alle problemen weg
     
  13. ramses

    ramses Vriend van modelbouwforum.nl Forum veteraan

    Lid geworden:
    21 sep 2008
    Berichten:
    5.089
    Locatie:
    N. Brabant
    .
    Super dat je weer aan het bouwen bent Rob! :thumbsup:

    Groeten, Ramses
    .
     
  14. bipeflyer

    bipeflyer

    Lid geworden:
    18 apr 2012
    Berichten:
    1.011
    Locatie:
    Nederland
    Ja uiteraard, maar tussen de tekst door vind ik fijner en duidelijker, mooier ook. En daarnaast scheelt het veel tijd als ik het via mijn eigen FTP kan uploaden en bloggen. Ben daar ook mee begonnen destijds omdat ik op twee fora postte (RCSB) en mijn eigen website, en zo makkelijker content kon delen.

    Dankjewel Ramses! Helemaal happy:banana:
     
    ramses vindt dit leuk.
  15. Vale Ouwe

    Vale Ouwe Vriend van modelbouwforum.nl Forum veteraan

    Lid geworden:
    5 feb 2004
    Berichten:
    6.317
    Locatie:
    Hell
    Voor het plaatsen van foto's maak ik een paar foto's via whatsapp en die stuur ik door naar mijn vriendin (altijd met sorry in de tekst :))

    Whatapp draait ook op de pc en zo kan ik eenvoudig knippen (shift-window-S tegelijk indrukken), en gewoon plakken in de post.

    Klinkt omslachtig maar is reuze makkelijk.
     
  16. ramses

    ramses Vriend van modelbouwforum.nl Forum veteraan

    Lid geworden:
    21 sep 2008
    Berichten:
    5.089
    Locatie:
    N. Brabant
    .
    Foto`s weer zichtbaar! :thumbsup:

    Groeten, Ramses
    .
     
  17. bipeflyer

    bipeflyer

    Lid geworden:
    18 apr 2012
    Berichten:
    1.011
    Locatie:
    Nederland
    Thanks voor het checken Ramses! Heb nu SSL ingesteld, ik vermoedde al dat MBF als SSL site geen non-SSL content meer toont. Beter zo ook :).

    Valt wel mee met omslachtig, vind het wel origineel Erwin :). Ik upload mijn foto's via Dropbox vanaf m'n telefoon, en dan zoek ik ze op de laptop uit, vervolgens uploaden via FTP naar mijn eigen hosting (1 druk op de knop) en dan heb ik een eigen PHP formuliertje gemaakt die automatisch de nieuwste foto's tussen tekstvakjes zet, ik hoef dan alleen maar m'n verhaal bij de foto's te typen. Als ik dan op publish druk, spuugt ie de juiste formats uit voor verschillende type fora-software en kan ik het hier zo inplakken.. was even knutselen, maar zo kan ik in zo min mogelijk stapjes makkelijk bloggen, scheelt weer bouwtijd!
     
  18. jan brilman

    jan brilman PH-SAM Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 sep 2002
    Berichten:
    12.441
    Locatie:
    groningen
    Welcome back welcome back welcome back . . .

    (Wie zongen dat maar weer? :confused:)

    Heeft toch een kleine driekwart jaar gekost . . .

    Overigens: heb je al weer gevlogen?


    jan.
     
  19. bipeflyer

    bipeflyer

    Lid geworden:
    18 apr 2012
    Berichten:
    1.011
    Locatie:
    Nederland
    Thanks Jan! Het heeft inderdaad even geduurd. Eerlijk gezegd heb ik vanaf maart de hobby alweer opgepakt en ben ik de ARF gaan opbouwen die ik net de week voor het ongeluk had gekocht. Afgelopen weekend was de maiden: https://www.instagram.com/p/CPgU5S-rJbr/.

    Ik heb ook alweer veel gevlogen en het gaat erg goed, heb er tijdens het bouwen of vliegen eigenlijk helemaal geen last meer van. Restschade is beperkt gebleven tot een beetje een stramme wijsvinger, lichte zenuwschade aan de binnenkant van m'n wijsvinger, en een iets spitser topje, maar het is ongelofelijk goed genezen.
     
    serge pot en nico v kooten vinden dit leuk.
  20. femmo

    femmo

    Lid geworden:
    23 aug 2007
    Berichten:
    2.487
    Locatie:
    nuenen
    Wat een beest....
     

Deel Deze Pagina