Frsky Tandem X20 met Ethos OS

Discussie in 'Model elektronica' gestart door GJVO, 14 mei 2021.

  1. GJVO

    GJVO Forum veteraan

    Lid geworden:
    23 dec 2003
    Berichten:
    14.200
    Locatie:
    Weidenbach in de Eifel
    @toostbeek , ja daar stond ie wel.
    Daar kon ik hem selecteren.
    Er zijnook wedstrijdvliegers met een Taranis en Horus die dat gebruiken.
    Nou is het natuurlijk geen grote markt, misschien 150 man wereldwijd die het echt gebruikt maar het zou makkelijk zijn als je zelf iets zou kunnen benoemen.
    Bij temperatuur bijvoorbeeld zit je nu ook vast aan celcius, terwijl hele volksstammen fahrenheit gebruiken.
    Dus ook dat is al een bepeeking.
    Ik heb het verzoek op github gezet, kijken wat er gebeurt.

    GJ
     
  2. JhT

    JhT

    Lid geworden:
    5 jun 2021
    Berichten:
    2
    Locatie:
    Ede
    Ff een vraag. Iemand een idee hoe ik geluid krijg uit mijn vario?
    In OpenTX was het in Special Funtion, schakelaartje en je selecteerde Vario.
    (binnen Telemetrie is vario zichtbaar en bij Sound & Vibr: standaard instelling)

    Jos
     
  3. JhT

    JhT

    Lid geworden:
    5 jun 2021
    Berichten:
    2
    Locatie:
    Ede
    Ben zo vrij geweest de manual van Ethos te downloaden, op te slaan in html en door google te laten vertalen.
    Het resultaat is verre van perfect, maar bruikbaar. Als pdf in de bijlage.
     
  4. GJVO

    GJVO Forum veteraan

    Lid geworden:
    23 dec 2003
    Berichten:
    14.200
    Locatie:
    Weidenbach in de Eifel
  5. Phaedra

    Phaedra

    Lid geworden:
    20 aug 2011
    Berichten:
    410
    Locatie:
    omgeving Antwerpen
    Ik denk dat het omgekeerd is:
    "Countries That Use Fahrenheit
    Because of the widespread adoption of the metric system, most countries worldwide – including non-metric Liberia and Burma – use Celsius as their official temperature scale. Only a few countries use Fahrenheit as their official scale: the United States, Belize, Palau, the Bahamas and the Cayman Islands"
     
    peytr vindt dit leuk.
  6. GJVO

    GJVO Forum veteraan

    Lid geworden:
    23 dec 2003
    Berichten:
    14.200
    Locatie:
    Weidenbach in de Eifel
    Maar ik denk dat het marketing technisch niet slim is.
    Mensen die Fahrenheit gebruiken snappen celcius niet.
    Of zeg ik nu dat amerikanen dom zijn?

    GJ
     
  7. Phaedra

    Phaedra

    Lid geworden:
    20 aug 2011
    Berichten:
    410
    Locatie:
    omgeving Antwerpen
    Amerikanen hebben heel weinig benul van de wereld buiten de US, velen weten zelfs de meeste landen in de wereld niet liggen op een blinde kaart, sommigen denken dat Brussel een land is en Nederland een stad.
    Ze gebruiken ook een heel verouderd en vreemd geconstrueerd eenhedenstelsel, met inches, yards, miles, en noem maar op. Dan meten ze een buitenmaat van iets in x inch en y/32, en een binnenmaat van x-1 inch en z/16...vraag hen dan maar eens om de dikte van het materiaal te berekenen :)
    Als je daarop wijst, dan gebruiken ze hun sloganeske antwoord dat er 2 soorten landen zijn: landen die metrisch werken, en landen die op de maan zijn geland.
    Als je hen dan fijntjes erop wijst dat Nasa metrisch heeft gewerkt voor hun belangrijkste berekeningen hiervoor, kunnen ze dat niet echt aan.
    Er is niet veel te "snappen" aan Celsius, het is een wereldstandaard, water bevriest bij nul graden, en kookt bij 100 graden in standaard atmosfeer. In de wetenschap wordt Kelvin gebruikt, waarbij nul Kelvin de temperatuur is waarbij alle energie van moleculen ook nul is. Kelvin is geheel lineair in vergelijking met Celcius, en wordt wereldwijd (ook in de US) geaccepteerd als temperatuurseenheid.
    In Fahrenheit is de definitie dat nul graden "heel erg koud is" en 100 graden "heel erg warm". :) (mijn interpretatie)
    Het mag als een gunst beschouwd worden dat fabrikanten een omrekening doen in hun software om hieraan tegemoet te komen.
     
    Unusual RC, peytr, AHoogendijk en 2 anderen vinden dit leuk.
  8. Hobby4Life

    Hobby4Life

    Lid geworden:
    20 nov 2009
    Berichten:
    1.127
    Locatie:
    Avenhorn
    Ik gebruik die standaard SD kaartjes nooit, altijd gezeik ermee..

    Wat wel belangrijk is, zet de zender in Bootloader mode en sluit je zender aan op de pc, dus sd kaart er niet uit halen, en dan formatteren.
    Er gebeurd wel degelijk iets anders mee.

    @GJVO ik heb inderdaad de modellen van de X20 naar X10 (ethos) gekopieerd, dat gaat prima. tenminste wel even op de model nummers letten.

    Ik gebruik hier S32 loggers van Unilog, deze werken ook.

    Wat betreft het modellen laden.,
    Modellen staan inderdaad op de SD kaart, maar worden volledig ingeladen na het selecteren van het model.
    Daar moet het dan al fout gaan, tijdens het actief zijn van een model wordt er niet meer in de file van het model geschreven, alleen als je een nieuw model selecteerd.
    Of de zender uit zet. dan pas worden alle wijzigingen opnieuw in dat model file opgeslagen. Mogelijk dat daar iets niet helemaal lekker gaat.
     
  9. Hobby4Life

    Hobby4Life

    Lid geworden:
    20 nov 2009
    Berichten:
    1.127
    Locatie:
    Avenhorn
  10. williamm

    williamm

    Lid geworden:
    18 jun 2013
    Berichten:
    96
    Locatie:
    Woerden
    Hobby4Life vindt dit leuk.
  11. williamm

    williamm

    Lid geworden:
    18 jun 2013
    Berichten:
    96
    Locatie:
    Woerden
    Gisteren ook voor het eerst gevlogen met een airspeed sensor in de kist. Had geen tijd om de hele tijd op het scherm te kijken wat daadwerkelijk de snelheid was. Ik wilde gisterenavond de log uitlezen, maar op de sd card geen log files te vinden. Ik zie bij special function wel het event “write logs” staan, maar deze schrijft niet de telemetrie data weg enkel de data van de switches, sticks etc. Iemand inmiddels al ervaring om thuis de telemetrie data te bekijken na een vliegdag op de x20?
     
  12. Phaedra

    Phaedra

    Lid geworden:
    20 aug 2011
    Berichten:
    410
    Locatie:
    omgeving Antwerpen
    Bij OpenTX moet je ook nog eens een log-interval meegeven, bijvoorbeeld elke 0,5 seconde. Bij de telemetrie parameters moet er ook een vinkje "log" aanstaan.
    Misschien is het iets gelijkaardigs in Ethos
     
  13. toostbeek

    toostbeek

    Lid geworden:
    6 dec 2014
    Berichten:
    1.138
    Dat zou dan toch wel toevallig zijn als dat bij Ethos precies net zo werkt als bij OpenTx
     
  14. Phaedra

    Phaedra

    Lid geworden:
    20 aug 2011
    Berichten:
    410
    Locatie:
    omgeving Antwerpen
    Puur toeval! :D
     
  15. williamm

    williamm

    Lid geworden:
    18 jun 2013
    Berichten:
    96
    Locatie:
    Woerden
    Bij telemetry moet je idd write-logs aanzetten, staat default. Overigens een special function maken die altijd de logs wegschrijft.
    Geen idee of dit hetzelfde werkt als OpenTx geen ervaring mee. Maar het lijkt wel hetzelfde hoe phaedra het beschreef.

    airspeedsensor.jpg specialfunction.jpg
     
  16. Hobby4Life

    Hobby4Life

    Lid geworden:
    20 nov 2009
    Berichten:
    1.127
    Locatie:
    Avenhorn
    Laatst bewerkt: 7 jun 2021
  17. williamm

    williamm

    Lid geworden:
    18 jun 2013
    Berichten:
    96
    Locatie:
    Woerden
    Inmiddels net officieel online gekomen. Gedownload en de X20 is voorzien van de nieuwe firmware.
     
  18. AHoogendijk

    AHoogendijk

    Lid geworden:
    24 mei 2012
    Berichten:
    1.255
    Locatie:
    Krabbendijke
    Hoe werkt Ethos op een X10 zonder touch screen?

    Groeten,

    Arie
     
  19. Hobby4Life

    Hobby4Life

    Lid geworden:
    20 nov 2009
    Berichten:
    1.127
    Locatie:
    Avenhorn
    Eigenlijk prima, touchscreen is leuk maar ik roetsj net zo snel door alles heen met de Encoder.
    Ook op de X10S Express

    -----

    Inmiddels weer terug naar v1.07. hoop dingen die werkten werken nu niet meer, en wat gefixt zou moeten worden is niet gefixt. zie github: https://github.com/FrSkyRC/ETHOS-Feedback-Community/issues
     
    AHoogendijk vindt dit leuk.
  20. williamm

    williamm

    Lid geworden:
    18 jun 2013
    Berichten:
    96
    Locatie:
    Woerden

    Ik ben ook inmiddels weer terug naar 1.07. Dat ging niet helemaal vlekkeloos, mijn modellen zijn nu corrupt en moet ze allemaal opnieuw maken. Regelmatig backuppen dus.
     

Deel Deze Pagina