Multiplex 2,4Ghz

Discussie in 'Model elektronica' gestart door Jan scholten, 28 feb 2009.

  1. Turbokeu

    Turbokeu

    Lid geworden:
    31 aug 2008
    Berichten:
    295
    Locatie:
    Dilbeek - Belgioem
    Hier ook al 14x besteld, en éénmaal 10€ moeten bijbetalen (was toen EMS Express verzending).
    Bij gewone verzending is de kans voor onderschepping redelijk klein.
    Ik zorg er wel voor, via het check out menu, dat de aangegeven waarde altijd onder de 140-150$ blijft, verzending inbegrepen. Wel een beetje redelijk blijven ;).
    Tot nu toe geen problemen.
     
  2. ReneDL

    ReneDL

    Lid geworden:
    8 feb 2004
    Berichten:
    308
    Locatie:
    Ursel 9910 Belgie
    Ik bestel ook regelmatig bij Hobby City en moet elke keer die 10€ betalen aan de heren van de douane :evil: ze noemen dat mooi " aanbiedingskosten aan het douaneagentschap"
    Ik doe al mijn verzendingen met EMS (duurste verzending) om zeker te zijn van een snelle levering, en dan zie je dat de tweede dag alles is toegekomen te Schiphol en het 7 dagen later nog moet vertrekken bij de Douane en daarvoor moet je dan 10€ extra betalen :evil:. Mooie heren zijn dat !!!

    Groetjes ReneDL
     
  3. J o h a n

    J o h a n

    Lid geworden:
    5 sep 2002
    Berichten:
    1.203
    Locatie:
    Het Oldambt
    Ok, ik ben om...

    Hack module en 4 ontvangers besteld....

    140 euro inclusief verzenden....

    Johan....
     
  4. Turbokeu

    Turbokeu

    Lid geworden:
    31 aug 2008
    Berichten:
    295
    Locatie:
    Dilbeek - Belgioem
    @ReneDL: Altijd 'International (Registered) Air Mail' kiezen. Binnen in 1.5 week.

    @Johan: Veel plezier ermee! (in welke TX ga je hem inbouwen?)
     
  5. Cheeta

    Cheeta Forum veteraan

    Lid geworden:
    8 jul 2003
    Berichten:
    9.513
    Locatie:
    Nieuwegein
    gewoon geen EMS gebruiken meer.. Daarop filtert de douane (tntpost) heel erg op want levert ze 5 euro bonus op per pakket.
     
  6. J o h a n

    J o h a n

    Lid geworden:
    5 sep 2002
    Berichten:
    1.203
    Locatie:
    Het Oldambt
    Ik denk dat ik mijn oude FF7 een nieuw leven ga gunnen.

    Deze is al voorzien van een leerling aanluiting.


    Wat ik me wel afvraag is je ziet veel schema waar + en ppm geschakeld
    worden tussen de beide modules. 2 polige tuimel.

    Je hebt dan een tuimel met 6 pootjes, op de binnenste komen de
    ppm en de plus. waarbij bij het schakelen ppm en + van de ene naar
    de andere gaan.

    Waarom schakelt men PPM ook om, als de dit niet gaat ppm signaal gewoon
    naar niet ingeschakelde ontvanger en naar de hack module die wel stroom krijgt.

    Je hoeft toch alleen maar + te schakelen van de ene na de andere?

    Niet dat het veel meer of minder werk is, maar ik vroeg me gewoon af waarom.



    Johan
     
  7. Turbokeu

    Turbokeu

    Lid geworden:
    31 aug 2008
    Berichten:
    295
    Locatie:
    Dilbeek - Belgioem
    Voedingsspanning èn PPM-signaal schakelen is natuurlijk 'properder' maar iid niet 'verplicht'.
    Met een enkelpolige schakelaar op de '+' kan je ook uit de voeten.
    Kijk wel uit dat je originele HF niet uitzendt als je voor 2.4GHz kiest (indien nodig door het TX-kristal uit de zender te verwijderen).
     
  8. Ernst Grundmann

    Ernst Grundmann Vriend van modelbouwforum.nl The First Aviators Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 aug 2002
    Berichten:
    12.138
    Locatie:
    Woerden
    Zie ook HIER.
     
  9. J o h a n

    J o h a n

    Lid geworden:
    5 sep 2002
    Berichten:
    1.203
    Locatie:
    Het Oldambt
    We maken het dus "proper" met 6 pootjes......

    Johan
     
  10. Turbokeu

    Turbokeu

    Lid geworden:
    31 aug 2008
    Berichten:
    295
    Locatie:
    Dilbeek - Belgioem
    In mijn geval (Cockpit MM) schakel ik het PPM signaal ook niet (om de simpele reden dat vergrendelbare omschakelaars met driedubbele kontakten gewoon onvindbaar zijn), maar dit zou geen probleem mogen zijn.
    Een PPM ingang is normaal hoogohmig (zou i.i.g. moeten), dus een bijkomende belasting zou geen probleem mogen opleveren.
    Ik heb dit getest met mijn Phoenix RC-simulator (3-dubble belasting van de PPM output: originele 35MHz HF-trap + Assan 2.4GHz module + RC-simulator interface tegelijkertijd).
     
  11. wilbert.v/d.berg

    wilbert.v/d.berg

    Lid geworden:
    16 mrt 2009
    Berichten:
    1.658
    Locatie:
    Barneveld
    maar ja een 10tje het is eigenlijk ook niks in vergelijking met wat je al bespaart.
     
  12. rwijnhov

    rwijnhov

    Lid geworden:
    3 nov 2008
    Berichten:
    1.460
    Locatie:
    St.Anthonis
    Zo ik had gisteren mijn geupdate royal evo naar de royal pro terug gekregen van Jan. Super service trouwens. En ik ben er na flink wat na lezen achter gekomen. Dat de andere merken 2.4 modules nog steeds gewoon werken via de interne bus. Het enig dat je moet doen is pin 2 + 5 jumperen, en dan komt er gewoon ppm signaal op de modules. Ik verwacht overigens dat dit alleen werkt met de geupdate royal evo's die alleen een software update gehad hebben. Bij zenders die ook de hardware geupdate hebben zal dit verwacht ik niet gaan. Ik heb nu dus een royal pro 9 met werkende assan module op de interne bus. En ik heb niets hoeven solderen. De stekkertjes van de hack module schuiven namelijk heel strak over de pennen. Ik ben dus weer een gelukkig mens.
     
  13. Bronsky

    Bronsky

    Lid geworden:
    27 apr 2008
    Berichten:
    273
    Locatie:
    Bartlehiem
    Afgelopen maand heb ik deze hackmodule besteld. Vorige week heb ik hem ingebouwd in mijn MC 3030.

    Aangezien ik niet al mijn 35 MHz ontvangers weg wil kieperen, heb ik voor de inbouw van de hackmodule dit schakelingetje gebruikt.

    Zie hieronder het resultaat. Tot nu toe ben ik, net als vele anderen, zeer tevreden over Assan


    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]
     
  14. Ferdy

    Ferdy

    Lid geworden:
    29 dec 2006
    Berichten:
    681
    Locatie:
    Wateringen
    Even een oud draadje ophogen..

    Ik ben bezig mijn zojuist aangeschaft Cockpit MM om te bouwen naar 2.4Ghz hier bij wil ik de 35Mhz volledig uitschakelen.
    Na veel lezen vond ik onder anderen deze methode
    Het HF gedeelte word hier ook uitgeschakeld dmv een brug tussen pin3 en pin 5 maar voor de aansluiting wordt gebruik gemaakt van de 3 pinnen op de printplaat

    [​IMG]

    nou ben ik niet zo "goed"in elektronica maar kan iemand mij misschien uitleggen waarom er in ons MBF draadje wordt uitgegaan van het solderen op de pin aansluiting en in het Duitse draadje van aansluiting op deze pinnen?
    Komt dat misschien omdat het signaal op de middelste pin inverted is??? EDIT: en de assan hier niet goed mee om kan gaan
    of is er iets anders aan de hand?
    Hopelijk kan iemand mij dat uitlegen want deze methode lijkt mij net even wat handiger.

    Gr
    Ferdy
     
    Laatst bewerkt: 16 mrt 2010
  15. J o h a n

    J o h a n

    Lid geworden:
    5 sep 2002
    Berichten:
    1.203
    Locatie:
    Het Oldambt
    Vanwege plaatsings redenen, heb ik de kabel gesoldeerd, degene die
    een passende stekker vindt, kan deze verbinding ook steekbaar maken.


    Het maak dus niet uit.
    De JETI kan prima omgaan met inverted ppm

    Hij had gewoon geen stekker.

    Johan
     
  16. Ferdy

    Ferdy

    Lid geworden:
    29 dec 2006
    Berichten:
    681
    Locatie:
    Wateringen
    okay duidelijk...dat had ik ook gelezen en daarom leek mij dit net even handiger.
    maar omdat iedereen hier praat over solderen van de verbindingen op de pin aansluitng vroeg ik me af waarom ik deze methode niet vaker zie bij de ombouw van een Cockpit MM.
    Heeft dat misschien met de assan module te maken...
     
  17. Bronsky

    Bronsky

    Lid geworden:
    27 apr 2008
    Berichten:
    273
    Locatie:
    Bartlehiem
    Graag wil ik jullie even wijzen op dit draadje.

    (Kan je een kist schelen...;))
     
    Laatst bewerkt door een moderator: 24 dec 2015
  18. Bronsky

    Bronsky

    Lid geworden:
    27 apr 2008
    Berichten:
    273
    Locatie:
    Bartlehiem
    Op verzoek de foto's uit mijn eerdere berichten..
    Vergeet dit draadje niet.

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
     
    Laatst bewerkt door een moderator: 17 nov 2015

Deel Deze Pagina