Raptors in de schuur

Discussie in 'Brandstof specifiek' gestart door AHoogendijk, 28 sep 2018.

  1. Rhelie

    Rhelie Forum veteraan

    Lid geworden:
    16 sep 2004
    Berichten:
    10.099
    Locatie:
    Nootdorp
    Maar wat klopte er niet ? Wat is hrvel ?
     
  2. AHoogendijk

    AHoogendijk

    Lid geworden:
    24 mei 2012
    Berichten:
    720
    Locatie:
    Krabbendijke
    Ik weet het niet, maar ik denk dat Gerard zich verkijkt op het heveltje van de push-pull, daar zit een hoek verdraaiing in, het achterste bevestigingspunt staat voorbij de voorste (op de foto)

    Groeten

    Arie
     
  3. Rhelie

    Rhelie Forum veteraan

    Lid geworden:
    16 sep 2004
    Berichten:
    10.099
    Locatie:
    Nootdorp
    Prima ! maar als je iets roept, onderbouw het dan.
     
  4. AHoogendijk

    AHoogendijk

    Lid geworden:
    24 mei 2012
    Berichten:
    720
    Locatie:
    Krabbendijke
    Even de onderdelen gepast
    [​IMG]
    Let niet op de lengte van de draden
    [​IMG]
    Dus maar eens een omtrekje getekend, kijken of de bevestiging elkaar niet in de weg zit
    [​IMG]
    [​IMG]

    En dan wat snoertjes passen
    Korte voor de naast elkaar komende onderdelen
    [​IMG]
    En dan even de hele kant aan elkaar geknoopt
    [​IMG]

    Dit gaat wel passen.

    Groeten

    Arie
     
  5. AHoogendijk

    AHoogendijk

    Lid geworden:
    24 mei 2012
    Berichten:
    720
    Locatie:
    Krabbendijke
    Zo past het plaatje voorop de heli
    [​IMG]
    Er zit nogal een groot gat om mee vast te zetten, dus even opvulling gezocht
    Van een kromme landings skid het dopje afgesneden, stukje afgezaagd, ringetje er bij
    [​IMG]

    Resultaat
    [​IMG]
    En dan past het netjes, onderaan een hoekstukje
    [​IMG]
    Groeten

    Arie
     
  6. AHoogendijk

    AHoogendijk

    Lid geworden:
    24 mei 2012
    Berichten:
    720
    Locatie:
    Krabbendijke
    Ook al met de staart begonnen.

    Voor struts heb ik genoeg keuze, zit van alles tussen, lang, kort, met schroefje, met lijm en los, dat is nog even uitzoeken.
    [​IMG]
    Maar eerst twee staartrotors samenstellen.
    Bij een zat er een metalen ringetje om het tandwieltje achterin
    [​IMG]
    Even geen idee waarom, totdat ik een andere uit elkaar haalde
    [​IMG]
    Het borgpennetje loopt er dus blijkbaar uit.
    Op de bouw instructie gekeken, daar staat dat je het moet borgen met een imbus, maar er zit nergens een gaatje in.
    Dus heb ik voor de andere gewoon een kunsstof ringetje gesneden, en vastgezet
    [​IMG]
    Even netjes glad gesneden, en dit pennetje loopt ook niet meer weg!

    Groeten

    Arie
     
  7. AHoogendijk

    AHoogendijk

    Lid geworden:
    24 mei 2012
    Berichten:
    720
    Locatie:
    Krabbendijke
    En ze hebben beide ook nog pootjes gekregen.
    De motor laat ik nog even zitten, die komt aan het einde wel
    Spullen bij elkaar zoeken
    [​IMG]
    Van de verstekingsplaat is wat afgehaald zo te zien
    [​IMG]
    Ik heb zelfs nog een completere, zal wel met koelkop te maken hebben
    En dan gaat het al wat lijken
    [​IMG]

    Groeten

    Arie
     
  8. Gerard_nl

    Gerard_nl Moderator Moderator team Forum veteraan

    Lid geworden:
    7 sep 2002
    Berichten:
    15.562
    Locatie:
    eindhoven, El diablo.

    staat er toch prima bij ?

    ik zie maar 1 pull pull constructie
    en wat er mis mee is staat er ook...

    arie voor het staartpullytje gebruikteik altijd een krimpkousje, ik ben ook een vd gelukkigen die ooit een piruette du mord heeft gehad door dat pinneke
     
  9. AHoogendijk

    AHoogendijk

    Lid geworden:
    24 mei 2012
    Berichten:
    720
    Locatie:
    Krabbendijke
    Ja dat kan ook, raar dat er in de handleiding staat dat er een imbus in moet, maar ik heb geen een tandwiel waar dat kan.

    Die pull pull klopt wel, maar de foto vertekend.
    Ik zal nog wel een keer een duidelijker foto maken
    Bij deze kan je het principe ook wel zien
    [​IMG]
    De twee aan de voorkant op deze foto gaan naar de servo, en hebben gelijke afstand.
    Die aan de achterkant is langer (verder van het draaipunt af, en heeft daarbij dezelfde afstand als waar het andere eind van het stangetje aan zit

    Groeten

    Arie
     
  10. Gerard_nl

    Gerard_nl Moderator Moderator team Forum veteraan

    Lid geworden:
    7 sep 2002
    Berichten:
    15.562
    Locatie:
    eindhoven, El diablo.
    arie dat imbusje zit op de kopse kant in de holle as geschroefd als het goed is
     
    AHoogendijk vindt dit leuk.
  11. AHoogendijk

    AHoogendijk

    Lid geworden:
    24 mei 2012
    Berichten:
    720
    Locatie:
    Krabbendijke
    Ha Gerard, dat is een goeie, had ik geen moment aan gedacht, gelijk even gekeken, zit er dus bij beide in, maar dus niet effectief, de ene zit zelfs los, ga ik ook nog vastzetten, is het dubbel goed

    Dat is dus het nadeel van zo opnieuw opbouwen, ik heb geen zak onderdelen waar iets van over blijft, ik had meer gedacht aan een klempassing.

    Goed dat er ervaren Raptor bouwers meekijken. Het is tenslotte mijn eerste raptor die ik bouw!

    Groeten,

    Arie
     
  12. AHoogendijk

    AHoogendijk

    Lid geworden:
    24 mei 2012
    Berichten:
    720
    Locatie:
    Krabbendijke
    En de beloofde foto, even nagemeten voor de zekerheid, precies gelijk.

    Groeten,
    Arie IMG_20190403_112155.jpeg
     
  13. brutus

    brutus Forum veteraan

    Lid geworden:
    18 nov 2008
    Berichten:
    21.112
    Locatie:
    Oldeberkoop
    Bij mijn Raptor is dat imbusje gewoon volledig afdoende. Gewoon in het midden een vlak kantje slijpen aan dat pinnetje, en het imbusje met wat loctite vastzetten, dan gaat de boel nergens meer heen. Niet het pinnetje inlijmen met loctite, want dat is zo'n gedoe met demonteren indien nodig.

    Maar uiteraard zijn de oplossingen met een metalen of kunststoffen ringetje, of een stukkie krimpkous verder alledrie ook goed, dus geen reden om de boel uit elkaar te trekken en over te doen.
     
    AHoogendijk vindt dit leuk.
  14. Gerard_nl

    Gerard_nl Moderator Moderator team Forum veteraan

    Lid geworden:
    7 sep 2002
    Berichten:
    15.562
    Locatie:
    eindhoven, El diablo.
    bij mij was eigenlijk het probleem meestal dat dat imbusje zowizo niet echt vlak was op de bodem maar meer alleen met die snijrandjes op dat pinneke zat

    totaal vastkleien met locktite gaf nogal eens een kapotgedraaid kopke van dat imbusje, je herkent dat wel he :)

    toe hij bij mij ooit losgekomen is heb ik altijd gezekerd ik had er schrik van
     
  15. brutus

    brutus Forum veteraan

    Lid geworden:
    18 nov 2008
    Berichten:
    21.112
    Locatie:
    Oldeberkoop
    Ja, maar daar hoort ook een imbusje met vlakke tip in... Je hebt, vlak, snijring en punt.... Maar met een vlakke kant aan het "pinneke" was het probleem sowiso uit de wereld...

    :D ja dat herken ik zeker :D maar ook dat moet ge niet doen, he? Ik heb me sinds heel lang geleden al aangewend spaarzaam te zijn met loctite. Ik doe meestal een druppel op een plastic zakje (dat droogt niet uit), en dan dip ik uitsluitend de eerste een a twee gangen van het boutje in de loctite.
    Op punten waar je geen loctite onderin het gat wilt, zoals bijvoorbeeld dit specifieke schroefje, draai ik het schroefje 1 a 2 slagen het gat in, en leg dan met een tandestoker of stopnaald een heel klein drupje loctite in de schroefdraad, en draai de schroef verder vast. Werkt flitsend, en ik heb sindsdien nooit meer een uitgelubberd imbusboutje gehad... tenminste, niet door eigen toedoen.

    Alternatief: het originele boutje, is een imbus madeschroefje met 1,5 mm binnenzeskant. Er is geen enkel beletsel om dat te vervangen voor een precies op maat gekozen M3 imbusboutje met gewone kop, die net een stukje uitsteekt. Kun je loeivast draaien zonder dat er iets uitlubbert.

    Zomaar even een paar oplossingen uit de losse pols, niet specifiek voor jou, maar gewoon voor de meelezer, ter bevordering van het algemene "out of the box-denken" :D :D :D
     
    AHoogendijk vindt dit leuk.
  16. AHoogendijk

    AHoogendijk

    Lid geworden:
    24 mei 2012
    Berichten:
    720
    Locatie:
    Krabbendijke
    Zo gaat het electronica grondplaatje er ongeveer in komen:
    [​IMG]

    Even snel de gaatjes overgenomen op de 2e
    [​IMG]

    En zo past die er dan weer in
    [​IMG]

    Dat ziet er van boven zo uit:
    [​IMG]

    Past er allemaal netjes in, alleen de GPS module zit net te hoog

    Even met de zender aan het stoeien geweest.........
    [​IMG]
    en dan zie je zo de telemetry waardes terug op je scherm!

    Ook het loggen lukt me, even zoeken in de OpenTX handleidingen, een beetje lochisch nadenken, en dan kom je er wel.

    Het log kan je mooi in de software presenteren.

    Groeten

    Arie
     

Deel Deze Pagina