1/35 Schnellboot Typ S-38

Hallo Klaas, ik gebruik liever geen boutjes aan de onderkant van de motor steunen omdat je daar zo slecht bij komt als je de motortjes wilt verwijderen. Ik zou liever een plastic strip op de bodem van de boot lijmen zodat je een richel hebt die de onderkant van het aluminium motor plaatje op z'n plaats houdt. Voor het verwijderen van de motortjes is zo'n plastic strip geen enkele belemmering.

Groet,

Arjan
 
Hallo Arjan, Jij kunt het best bepalen wat de beste optie is. Bij slecht bereikbare plaatsen gebruik ik wel eens inbusboutjes. Dan heb ik nog de mazzel om kleine handen te hebben. De motor van mijn tankertje staat op een alu sleetje dat wordt vastgehouden door twee alu strippen die er met M-2 boutjes overheen zijn vastgezet. Inmiddels is de Marx cardankoppeling vervangen door 2 rubber slangetjes met een tussenasje. De hele aandrijflijn is hier 2 mm. Hier zijn de 3 M-2 boutjes waar de motor mee vast zit slecht bereikbaar. Het motortje is ongeveer 500 KV, heeft een verrassend koppel en in combinatie met een HK autoregelaartje bijzonder goed regelbaar. Excuses voor het samengeraapt zooitje in de MK. De servo is nog maar 45 jaar oud.Gr. Klaas.

20190721_191452-jpg.328983
 
Laatst bewerkt:
Nu bouw ik altijd wel zeer eigenzinnige constructies...
Deze omdat het model gewoon eerst als vermogenstestbank voor modelmotoren
en modelschroeven moest dienen... meten is weten... is het zo ontstaan...
maar ik zweer wel bij imbusboutjes. Omdat je die zonder schroevendraaierslippen altijd los krijgt.
De parkers kom ik nog wel bij... en de gaten waren voorgetapt...

Hier het ultieme in afstandsmoeren, imbusboutjes, reductiekasten, kardannificatie en ventilatie :D
De brommers zitten rotsvast, zijn snel te lossen... en de zaak is met gegniffel ineen geprikt. Kan niet, bestaat niet...

Maar... als de gekozen opstelling voor je werkt... in het verleden evenzeer... en het scheurt niet los... doorpakken.
Driehoekjes aan weerszijden geplakt geeft wel meer sterkte... desnoods nog extra, maar in de slanke romp is de handvrijheid zeer gering.
Ik ben ook een voorstander van 4x vastzetten... het kán klapperen.
Korte imbus, in de kruizen draad tappen, achterwand de boutjes inlaten... in theorie... dat is...

Als voorbeeld... mijn kastplanknympf...
de FL-8 van Robbe modificatie...
1.000kv 13.5V, assen draaien iets van 4000 toeren, speedschroeven 50 mm spoed 1,6
Verbruik... schandalig laag... boot in oversnelheid.
Niet als Roel... die heeft oversnelheid XXL . :)


DSCN7466-LR.jpg

Wordt mooi! Top!
Voor wat het waard is...
Gr Bas
 
Laatst bewerkt:
Ja, ik roep wel eens gekscherend: Niets is wat het lijkt en dat slaat vooral op mijn modellen. Maar het werkt gelukkig wel en zonder herrie. Gr. Klaas.
 
Laatst bewerkt:
Bootje van Klaas is ook wel erg compact. Dan krijgt het landschap een andere indruk. De bouwplaats van Klaas is dan ook al zeer oude historie... een oude staartklok met een ultramodern hartje... een kroonkurk is groter... model was van voor 1960?
 
Ik ga toch voor S-117 van de 4.S-Boot Flottille. De strepen op het voordek van de Zwarte Zee boten is me te lastig omdat ik hier al onderdelen op gelijmd had. Wat dat betreft moet je voor je begint te bouwen eigenlijk al weten welke boot je wilt bouwen. De eerste kleurtjes zitten inmiddels op de romp :

6FJBIub.jpg

DMPm45g.jpg


Voor de liefhebbers, op ebay momenteel mooie foto's van S-46 (ook een boot die later in 1942 uitgerust werd met een Bofors Flak) :

https://www.ebay.de/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p2499334.m570.l1313&_nkw=Schnellboot&_sacat=15504

Twee foto's zijn niet van S-46 maar van een S-30 boot (wellicht S-55).

Arjan
 
Ik heb vanmorgen tot mijn schrik gemerkt dat deze stootlijsten (rode stippen) niet thuis horen op S-38 boten :eek:. Die zijn zo te zien pas op late S-100 boten geïntroduceerd. Dat is altijd het probleem met kit onderdelen die oorspronkelijk ontworpen zijn voor een latere of vroegere versie. Back to the drawing board .....

kAHCbNG.jpg

pwmSPUM.jpg


Groet,

Arjan
 
Tja...
Da's het nadeel als een fabrikant dezelfde mallen gebruikt voor een sub-type van hetzelfde model...
Kiezen:
Of laten zitten (Jij bent waarschijnlijk de enige die het ziet en zich er aan soort)
Of wegschuren, romp weer mooi gladmaken en overspuiten.
Met het risico dat je het blijft zien...
 
Hallo Roel, heb de lijsten inmiddels verwijderd. Eerst schrapen met een beitel vormig hobbymesje daarna schuren. Het valt inderdaad meestal niet mee om zoiets onopvallend bij te werken maar ik heb dit vaker bij de hand gehad. Nog een tweede foto van S-117, de boot had de letter D op de deuren van de brug. Dit was de initiaal van de voornaam van Oblt.z.S. Dietrich Bludau .

Vq1izRA.jpg


Groet,

Arjan
 
Laatst bewerkt:
Vraag, is deze foto genomen in de Waalhaven in Rotterdam?
Op de achtergrond aan de linker kant de demagniseer inrichting op de Heijplaat, met aan de rechterkant de overslag kranen van Kruwal?
 
Laatst bewerkt:
Grappig... Ik zie bij deze boot een modificatie: een soort 'zonneklep' boven het middelste raam van de stuurhut. En het lijkt wel of er ruitenwissers op de rest van de ruiten zitten... met de wissermotor zo'n 20cm boven de ruiten. En hangen er nou pantserkleppen onder de ruiten? Lijkt er wel op... Intrigerend.
 
Dat klopt Roel er waren meer boten met zonnekleppen. Die van Albert Causemann en Helmut Dross hadden ook zonnekleppen :

IdL3nEe.jpg

yOWJfPE.jpg


Het vaartuig van Karl-Ehrhardt-Karcher was duidelijk een full option versie. Een (sport) nummer op het dak, ruitenwissers en pantserkleppen :D :

4j8Wc0D.jpg


edit: zo te zien sluitingen voor de kleppen en toch geen ruitenwissers.


Groet,

Arjan
 
Laatst bewerkt:
Op de een na laatste foto is ook een van de twee bunkers te zien, die aan de Zuidkant van de Waalhaven stonden.
 
Deze foto van het Bundesarchiv toon de bunker in Rotterdam met S-63 in de voorgrond en S-122 (de latere boot van Helmut Dross) in de achtergrond. Of de andere foto's van deze Bildberichter ook de S-Boot bunker van Rotterdam tonen weet ik niet.

rNUXJLb.jpg


Groet,

Arjan
 
Back
Top