Frsky Tandem X20 met Ethos OS

Discussie in 'Model elektronica' gestart door GJVO, 14 mei 2021.

  1. Hobby4Life

    Hobby4Life

    Lid geworden:
    20 nov 2009
    Berichten:
    1.127
    Locatie:
    Avenhorn
    Of je die mechanisch er zo in kan zetten ivm het printje er aan weet ik niet.. maar dat ie zal werken geen probleem.
    Mischien op aliexpress zoeken naar een dergelijk lossen switch
     
  2. williamm

    williamm

    Lid geworden:
    18 jun 2013
    Berichten:
    96
    Locatie:
    Woerden
    De switch van de print desolderen. Zal eens kijken bij Ali idd
     
  3. Hobby4Life

    Hobby4Life

    Lid geworden:
    20 nov 2009
    Berichten:
    1.127
    Locatie:
    Avenhorn
  4. williamm

    williamm

    Lid geworden:
    18 jun 2013
    Berichten:
    96
    Locatie:
    Woerden
  5. GJVO

    GJVO Forum veteraan

    Lid geworden:
    23 dec 2003
    Berichten:
    14.200
    Locatie:
    Weidenbach in de Eifel
    Op de jeti schakelaar zit denk ik een weerstand.
    Als die waarde klopt zal dat wel werken.
    Ik ga mijn verende schakelaar van rechts naar links verplaatsen.

    GJ
     
  6. williamm

    williamm

    Lid geworden:
    18 jun 2013
    Berichten:
    96
    Locatie:
    Woerden
    Maar die van Ali zal wel werken.
     
  7. GJVO

    GJVO Forum veteraan

    Lid geworden:
    23 dec 2003
    Berichten:
    14.200
    Locatie:
    Weidenbach in de Eifel
    Die van Ali kan je aanpassen, eventueel de waarde van een weerstand van Frsky overnemen.
    En het is natuurlijk een stuk goedkoper dan die Jeti.

    GJ
     
  8. williamm

    williamm

    Lid geworden:
    18 jun 2013
    Berichten:
    96
    Locatie:
    Woerden
    Hoe kom ik aan die waarde?
     
  9. GJVO

    GJVO Forum veteraan

    Lid geworden:
    23 dec 2003
    Berichten:
    14.200
    Locatie:
    Weidenbach in de Eifel
    Als er niets op het printje zit, of op de schakelaar dan heb je geen weerstand nodig.
    En anders is het de waarde aflezen, op elke weerstand staat een kleurcode.
    En als die niet leesbaar is dan kan je hem nog doormeten.

    GJ
     
  10. hoeby

    hoeby

    Lid geworden:
    20 jun 2010
    Berichten:
    925
    Als ik zo naar de foto van GJ kijk op blz 1.
    Dan lijkt het erop, dat je geen weerstand hoeft om te solderen. Alleen de draden.
    Heb zelf geen X20, maar misschien kan iemand dit bevestigen of tegenspreken?

    [​IMG]
     
  11. Hobby4Life

    Hobby4Life

    Lid geworden:
    20 nov 2009
    Berichten:
    1.127
    Locatie:
    Avenhorn
    Geen weerstanden nodig, elke 3 polige schakellaar kan er zo op.
     
  12. Arnold 85

    Arnold 85 Vriend van modelbouwforum.nl

    Lid geworden:
    14 jul 2015
    Berichten:
    1.412
    Locatie:
    Lunteren
    De zender is binnen hier.
    Mooi spul! De naam van het model intypen duurt het langst, geen last van de gladdedraaiknop overigens,
    Instellen gaat bijna vanzelf.
    Er liggen 2 kistjes te wachten op een vlucht. 1 met vario ingesteld. Stelt wederom niets voor,

    Zover dik tevreden!
     
  13. Arnold 85

    Arnold 85 Vriend van modelbouwforum.nl

    Lid geworden:
    14 jul 2015
    Berichten:
    1.412
    Locatie:
    Lunteren
    Versie 1.07 staat op de site van frsky.
    Ik twijfel of ik eraan moet beginnen om te flashen. Ik heb nog nooit een zender of ontvanger geflasht. Weet iemand een goede reden om het te doen? Wat verandert er allemaal?
    Waar moet je op letten en wat moet je vooral niet doen?
     
  14. Hobby4Life

    Hobby4Life

    Lid geworden:
    20 nov 2009
    Berichten:
    1.127
    Locatie:
    Avenhorn
    Nu in de begin stadia van versie 1 "altijd" blijven updaten. Veel bugfixes.
    Belangrijker nog is om de interne TD-ISRM module direct naar v2.18 te updaten. Daar zit een heel belangrijke fix in voor EU lbt gebruikers. NIET vliegen zonder die eerst geupdate te hebben.
     
  15. Arnold 85

    Arnold 85 Vriend van modelbouwforum.nl

    Lid geworden:
    14 jul 2015
    Berichten:
    1.412
    Locatie:
    Lunteren
    Ik zal thuis eens kijken. Maar daar heb ik (nog)niet veel kaas van gegeten. Daarom heb ik geen open tx....
     
  16. williamm

    williamm

    Lid geworden:
    18 jun 2013
    Berichten:
    96
    Locatie:
    Woerden
  17. AHoogendijk

    AHoogendijk

    Lid geworden:
    24 mei 2012
    Berichten:
    1.255
    Locatie:
    Krabbendijke
    Open TX zijn de "gaten" in de kaas

    Dus die kaas zal je aan moeten geloven, is niet zo moeilijk

    Groeten,

    Arie
     
    Arnold 85 vindt dit leuk.
  18. timmybeetle

    timmybeetle

    Lid geworden:
    3 sep 2010
    Berichten:
    304
    Locatie:
    Helden
  19. Arnold 85

    Arnold 85 Vriend van modelbouwforum.nl

    Lid geworden:
    14 jul 2015
    Berichten:
    1.412
    Locatie:
    Lunteren
    Instructies van gj opgevolgd. Nieuwe firmware (1.09) en de interne module geflasht. Ben ik even handig!
    20210615_175902.jpeg

    Nu straks vliegen!
     
    Hobby4Life en AHoogendijk vinden dit leuk.
  20. Arnold 85

    Arnold 85 Vriend van modelbouwforum.nl

    Lid geworden:
    14 jul 2015
    Berichten:
    1.412
    Locatie:
    Lunteren
    De gaten in de kaas eet ik het liefst
     

Deel Deze Pagina